23.03.2013
Tisková zpráva ČSLH, Jan Hrabal

Výkonný výbor ČSLH upravil pravidla nasazování mladíků

PARDUBICE — Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém řádném zasedání dne 22. března 2013 upřesnil pravidla pro nasazování hráčů v obou nejvyšších soutěžích, extralize a první lize dospělých.

Od příští sezony budou moci kluby Tipsport extraligy a první ligy nominovat k soutěžnímu utkání nejvýše dvaadvacet hokejistů, z toho dva brankáře a patnáct hráčů bez věkového omezení včetně cizinců.

Pardubice

Junioři Pardubic se zkušenostmi z dospělého hokeje

  • Tomáš Nosek (útočník, ročník 1992):
    77 zápasů v Tipsport extralize, 3 zápasy v Česká pojišťovna play off, 8 zápasů v European Trophy, 24 zápasů v první lize, 3 zápasy v prvoligovém play off
  • Jiří Půhoný (útočník, ročník 1992):
    11 zápasů v Tipsport extralize, 2 zápasy v první lize, 1 zápas v prvoligovém play off, 2 zápasy v European Trophy, 3 zápasy v Red Bull Salute
  • Jan Veselý (útočník, ročník 1994):
    5 zápasů v Tipsport extralize
  • Ondřej Starý (obránce, ročník 1993):
    1 zápas v European Trophy, 10 zápasů v první lize, 2 zápasy v prvoligovém play off
  • Ladislav Havlík (obránce, ročník 1992):
    1 zápas v European Trophy, 7 zápasů v první lize
  • David Březina (útočník, ročník 1993):
    1 zápas v European Trophy
  • Daniel Vachutka (útočník, ročník 1993):
    5 zápasů v první lize, 1 zápas v baráži o první ligu

Na zbývajících pět míst mohou využít maximálně tři hráče ve věku dvacet až dvaadvacet let a devatenáctileté či mladší hokejisty.

Od sezony 2014/2015 bude počet hráčů bez věkového omezení snížen z patnácti na čtrnáct.

„Vzhledem k tomu, že kolem novinky vznikaly nejasnosti, věnovali jsme podstatnou část jednání jejímu upřesnění. Šlo zejména o kategorii hráčů ve věku dvacet až dvaadvacet let, na kterou původní návrh Českého svazu ledního hokeje kladl největší důraz. Proto jsme do podmínek zahrnuli i tuto věkovou kategorii,“ uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

„Jsem přesvědčen, že se podařilo v maximální možné míře sjednotit přístupy vedení svazu i klubů. Je třeba zdůraznit, že rozhodnutí předcházela několikaměsíční práce probíhající od července loňského roku a že v komisi, která tyto kroky připravovala, pracovali jak zástupci svazu, tak extraligových a prvoligových klubů. Správnost našeho rozhodnutí pochopitelně prověří teprve čas,“ doplnil.