15.03.2013
(HoH)

Vladimír Martinec: V Třinci jsme prohráli se ctí

TŘINEC — Daleko lepší zápas oproti domácímu sehráli ve druhém utkání osmifinále play off starší dorostenci na ledě Třince. Po půlminutě hry vedli Východočeši 1:0, ale domácí Oceláři dokázali zápas otočit. „Naši kluci ale pracovali, snažili se a dali do hry srdíčko. Prohráli jsme, to se stává, ale hráli jsme daleko lépe,“ hodnotil prohru 1:3 trenér pardubických mladíků Vladimír Martinec.

Starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli doma s Třincem 0:4, z Werk arény odešli poraženi 1:3. „Už výsledek napovídá, že jsme hráli daleko lépe. Doma nám to tak nejezdilo, kluci byli možná překvapeni vyšší návštěvou a humbukem kolem. Byl tam respekt z jejich strany. Teď hráli daleko uvolněněji a lépe,“ řekl Vladimír Martinec.

Starší dorostenci

Osmifinále play off starších dorostenců

  • 1. zápas, středa 13. března 2013 od 18.00 hodin:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Oceláři Třinec 0:4
  • 2. zápas, pátek 15. března 2013 od 14.00 hodin:
    HC Oceláři Třinec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:1

Rozdílem oproti domácímu zápasu byl také fakt, že Východočeši se dostali v Třinci do vedení, a to hned v čase 0:28, kdy se trefil kapitán Radovan Chvojka. „Určitě nám tato branka pomohla, měli jsme i další šance. V první třetině jsme nevyužili přesilovku pět na tři, to byla veliká škoda,“ pokračoval pardubický trenér.

Vladimír Martinec si neodpustil kritickou poznámku na adresu rozhodčích: „Přesilovku jsme hráli v první třetině a pak až na konci zápasu, kdy jsme prohrávali o dvě branky. Naše zákroky pískali, ostré ze strany Třince. Třeba Filipa Kuťáka museli po otřesu mozku rodiče odvézt do nemocnice. S výkonem rozhodčích jsem nespokojen, však jsem jim to také řekl. Ale jejich vinou jsme neprohráli, měli jsme lépe využívat naše šance.“

Fotografie z utkání

Zatímco po zápase v Pardubicích byl rozmrzelý, v Třinci mužstvo přes porážku mírně chválil. „Prohráli jsme se ctí, takový je sport. Holt nám to dneska nevyšlo, ale kluci fakt pracovali a dřeli jeden pro druhého,“ konstatoval.

Starším dorostencům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice skončila zápasová sezona, do čtvrtfinále play off postoupil Třinec. „Dva týdny budeme trénovat. Hráče ročníku 1995 posuneme do juniorů, naopak si vytáhneme kluky z mladšího dorostu, až dohraje sezonu. Koncem března zakončíme sezonu,“ uzavřel trenér pardubických mladíků.