13.03.2013
(HoH)

Chceme překvapit, hlásí kapitán Radovan Chvojka

PARDUBICE — Po roční odmlce se starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice probojovali do play off. V roce 2011 se probojovali skrze osmifinále s Třincem a čtvrtfinále se Spartou Praha do finálového turnaje. Jak dopadne letošní tým starších dorostenců? „Na play off se těšíme, jsme rádi, že se nám to povedlo. Musíme se na to připravit, abychom uspěli,“ opatrně vzkazuje kapitán Radovan Chvojka.

Letošní statistiky Radovana Chvojky
Tým Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
Starší dorostenci 44 19 29 48 +3 50
Junioři 1 0 0 0 −2 0

Pro pardubické mladíky to bude první souboj s Třincem v letošní sezoně. Naposledy se s ním střetli v osmifinále před dvěma roky, kdy jej porazili 3:1 a 6:3 a nakonec přes Spartu Praha postoupili až do finálového turnaje.

„S Třincem jsme letos nehráli, ale bude to hodně těžké. Vyhráli první část sezony, takže nás nečeká nic jednoduchého,“ uvědomuje si Radovan Chvojka, který v letošní sezoně nastoupil i k jednomu utkání za juniory HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

„Nechci mluvit o tom, že můžeme překvapit, protože my překvapíme! Dáme do zápasů všechno, budeme hrát zodpovědně odzadu, abychom eliminovali třineckou útočnou sílu. Je třeba plnit pokyny trenéra, jedině potom můžeme uspět,“ říká.

Pardubice nastoupí proti velmi silnému soupeři. „Naší nejsilnější stránkou je skvělý kolektiv, máme parádní partu! To je základ. Nesmíme zapomenout na výborné brankáře, kteří chytají opravdu skvěle,“ tvrdí Radovan Chvojka.

Musíme bruslit a nehrát v oslabení!

Série začíná ve středu 13. března 2013 od 18.00 hodin ve velké hale pardubické ČEZ Areny. „To považuji za výhodu. V klidu se připravíme, abychom to zvládli. Hrajeme ve velké hale, což je nevýhoda, pokud nepřijdou diváci. Pár desítek fanoušků umí v malé hale udělat dobrou atmosféru, proto věřím, že o to více jich přijde do velké,“ přeje si.

„Pozval jsem rodinu a kamarády, možná přijdou i paní učitelky. Každý z mužstva určitě přivede známé, aby dorazilo co nejvíce lidí. Play off dělá hokej hokejem. Bylo těžké se tam probojovat, nebyla to sranda. Teď si to chceme užít a zabojovat o postup. Obarvili jsme si hlavy a nemůžeme se dočkat středy,“ usmívá se Radovan Chvojka.

Zároveň varuje před sílou protivníka, jenž vyhrál první fázi sezony. „Třinec má fantastické mužstvo, máme vůči nim velký respekt. Oni budou trestat každou naší chybu, proto je potřeba hrát fakt opatrně a na jistotu. Nesmíme být v oslabení, mají parádní přesilovky, čili musíme bruslit!“ vybízí.

„Dá-li do toho každý všechno, mohlo by se to povést. Celá kabina si přeje, aby přišlo co nejvíce diváků, rádi bychom si zahráli před větší návštěvou. Budou-li nám fandit, bude to super! Když přijdou i bubeníci, budeme nadšení!“ dodává kapitán starších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.