28.01.2013
(HoH)

Šťastný návštěvník výstavy může vyhrát permanentku

PARDUBICE — Na pardubickém zámku se koná výstava „90 let hokeje v Pardubicích“. Do neděle 27. ledna 2013 se na ni přišlo podívat 705 návštěvníků. Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se rozhodl výstavu podpořit mimořádnou soutěží. Výstava trvá až do 28. dubna 2013.

Na výstavu na pardubickém zámku se můžete přijít podívat denně kromě pondělí od 10.00 do 18.00 hodin. Každý 1000., 3000. a 5000. návštěvník obdrží od hokejového klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice permanentní vstupenku na novou sezonu.

„Velmi nás těší zájem o hokejovou výstavu, dokazuje, že pro tento region je lední hokej velkým fenoménem. Touto akcí bychom rádi podpořili zájem fanoušků o návštěvu této výstavy,“ řekl generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Za první týden dorazilo na výstavu „90 let hokeje v Pardubicích“ 705 návštěvníků. „Toto číslo mě moc těší. Teď o víkendu přišlo mnoho lidí, dělá nám to velikou radost,“ uvedl historik klubu Milan Černický, který výstavu spolupřipravoval.

Výstava „90 let hokeje v Pardubicích“ navazuje na Pardubické hokejové slavnosti, které předminulý týden připomněly dvojí výročí v historii pardubického hokejového klubu. Během GALAVEČERA 90 byly v ČEZ Areně vyznamenány nejvýraznější osobnosti pardubického hokeje.

Vyznamenaní na GALAVEČERU 90

Patroni GALAVEČERA 90:
Dominik Hašek a Vladimír Martinec.

Legendy, které pomohly vybojovat nejvyšší soutěž:
Bronislav Danda (nepřítomen), Adolf Novák a Václav Ráliš.

Hráčské legendy:
Stanislav Prýl, Vladimír Martinec, Bohuslav Šťastný, Jiří Novák, Milan Koďousek, Josef Paleček, Otakar Janecký, Jiří Šejba, Dominik Hašek a Milan Hejduk (nepřítomen).

Trenérské legendy:
Horymír Sekera, Zdeněk Uher, Florián Střída, Karel Franěk, Vladimír Martinec, Josef Paleček, Miloš Říha, Václav Sýkora (nepřítomen) a Pavel Hynek.

Zasloužilí funkcionáři:
Jaroslav Metelka, Zbyněk Kusý (nepřítomen), Jiří Stříteský, Jaroslav Šuda, Vladislav Náhlík, Jeroen van Leeuwen a Roman Šmidberský.

 

Autorem videoreportáže je Východočeská televize V1 – www.vctv.cz.

Fotogalerie