19.01.2013
(HoH)

Odpoledne na výstavu a večer do ČEZ Areny!

PARDUBICE — Je to tady! Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice slaví 90 let od svého založení a 40 let od zisku mistrovského titulu. Na pardubickém zámku můžete od dnešní třetí hodiny odpolední zhlédnout výstavu „90 let hokeje v Pardubicích“, o dvě hodiny později začíná v ČEZ Areně GALAVEČER 90, v rámci kterého klub vyznamená svoje osobnosti.

V roce 1923 byl Vilémem Weissem založen hokejový klub LTC Pardubice, o padesát let později získala Tesla Pardubice svůj první mistrovský titul. Nejen tyto dva milníky připomíná seriál akcí, které hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice připravil.

Vladimír Martinec

Vladimír Martinec

Na pardubickém zámku se můžete přímo ponořit do historie pardubického hokeje. Vedle klasické expozice zajímavých předmětů a trofejí se můžete těšit na audiovizuální projekci, kterou vás provedou světové klubové legendy – Dominik Hašek a Vladimír Martinec.

„Na přípravě těchto materiálů jsme se s Dominikem podíleli zhruba před měsícem. Bylo to velmi zajímavé, snad se to bude lidem líbit. Neviděl jsem ji jako celek, takže jsem trochu zvědavý, jaké to bude,“ pousmál se Vladimír Martinec.

V téměř půlhodinovém filmu budete doslova vtaženi do pardubického hokeje a seznámeni s jeho významnými milníky a osobnostmi. Nejedná se o žádný časosběrný dokument, nýbrž o atraktivní klip, který vám přiblíží tento sport, který proslavil Pardubice a jejich okolí.

„Výstava bude jistě velmi zajímavá, sám se na ni těším. Jsem rád, že hokejový klub myslí na svou historii a připomíná ji i nejmladším fanouškům. Je pro mě poctou, že jsem se mohl zúčastnit příprav těchto oslav,“ řekl hráč, který nosil pardubický dres s číslem 13.

Na pardubickém zámku je rovněž instalovaná umělá plocha, na které si budete moci zabruslit. Atraktivní historické prostředí může dát bruslení velmi zajímavý nádech. Pokud brusle nemáte, můžete si je přímo na zámku zapůjčit.

GALAVEČER 90

Na co se můžete těšit na GALAVEČERU 90?

    • na unikátní medailonky Vladimíra Martince a Dominika Haška
    • legendy, které pomohly Pardubicím vybojovat nejvyšší soutěž
    • nejslavnější hráče, trenéry a funkcionáře hokejových Pardubic, kteří obdrží ceny od významných gratulantů
    • představení všech klubových log od LTC Pardubice po současné
    • zajímavý videospot šesti mistrovských týmů doplněný o pyroefekty a laserovou show
    • představení všech mistrovských a současných týmů Pardubic
    • hity skupiny Queen v symfonickém hávu

V pět hodin večer startuje v ČEZ Areně GALAVEČER 90, během kterého se můžete těšit na slavnostní defilé mistrů s Pardubicemi a ocenění největších osobností pardubického hokeje mezi hráči, trenéry a funkcionáři. Poblahopřát jim a celému pardubickému hokeji přijdou osobnosti s vazbou na region nebo na tento krásný sport.

Večerem v ČEZ Areně provede moderátor Pavel Cejnar, o hudební doprovod se postará královéhradecká filharmonie, která představí hity legendární skupiny Queen v netradičním symfonickém pojetí.

Část ledové plochy v aréně zůstane nezakryta? Za jakým účelem? To zjistíte, navštívíte-li GALAVEČER 90, na který mají majitelé permanentek na tuto sezonu vstup zdarma, zajistí-li si vstupenky na pokladnách arény. Ostatní zájemci se mohou přijít podívat za 90 korun (dospělí) nebo 40 korun (děti). Podobnost cen a výročí není čistě náhodná…