29.11.2006
Redakce Pardubického hokejového Zvonu

Pardubičtí v NHL

V této rubrice, která vznikla ve spolupráci s redakcí hokejového bulletinu Pardubický hokejový Zvon vám budeme přinášet výsledky hokejistů, kteří hrávali za Pardubice, v nejslavnější lize světa – NHL.

Aleš Hemský (Edmonton Oilers)

Edmonton Oilers má v posledních dnech poněkud volnější program, čehož v klubu využili a uspořádali interní dovednostní soutěže. Z Čechů v barvách Oilers se dařilo nejvíc útočníkovi Petru Sýkorovi, který vyhrál soutěž v přesnosti střelby, čtyři terče v rozích branky trefil na pět pokusů. O výkonech Aleše Hemského se agentury bohužel nezmiňují. Není ale bez zajímavosti, že i tuto exhibiční akci si přišlo do haly Oilers vychutnat patnáct tisíc diváků. Zájem o hokej je v Edmontonu opravdu obrovský.

22 utkání, 18 bodů (4+14), 0, 16 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby: 45, 9,0 %
Čas na ledě v posledním utkání: 14:34 min.
Průměrný ice time: 17:01 min.

Petr Průcha (New York Rangers)

Dva zápasy ve dvou dnech čekaly po několika dnech volna hráče New York Rangers, v obou případech muselo rozhodnout až nastavení. V Pittsburghu vyhráli newyorští Jezdci v prodloužení, s Buffalem Sabres doma také v prodloužení prohráli. Útočník Petr Průcha nebodoval, což se mu přihodilo už v osmém utkání v řadě. Už se zdálo, že po nepovedeném vstupu do sezony a lepším období v první polovině listopadu je Petr Průcha z nejhoršího venku, jenže trápení zdá se pokračuje. Je to vidět na tom, že Průchův ice time zápas od zápasu klesá.

24 utkání, 11 bodů (5+6), -3, 12 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:37, 13,5 %
Čas na ledě v posledním utkání: 10:21 min.
Průměrný ice time: 13:27 min.

Michal Rozsíval (New York Rangers)

Obránci Michalu Rozsívalovi se poslední dva zápasy Rangers velmi povedly. Spolehlivý zadák prakticky nechyboval, připsal si asistenci a v hodnocení plus/mínus si polepšil o další tři body. Právě v téhle statistice je Michal Rozsíval po Marku Malíkovi druhým nejlepším mezi obránci týmu a v klubové tabulce produktivity se mezi beky už na první příčce odpoutal od druhého Aarona Warda. Média v New Yorku hodnotí Rozsívala velmi dobře, a to přesto, že podle nich nehraje pro diváky zrovna nejatraktivnějším stylem.

24 utkání, 10 bodů (2+8), +7, 10 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:27, 7,4 %
Čas na ledě v posledním utkání: 20:47 min.
Průměrný ice time: 23:17 min.

Jan Bulis (Vancouver Canucks)

Čekání Petra Průchy na bodový zápis se protáhlo na osm zápasů, útočník Jan Bulis je na tom ještě o jedno utkání hůř – nebodoval už v devíti duelech po sobě. Je pravda, on nemá být zrovna tahounem produktivity Vancouveru Canucks, ale určitě by si sám rád aspoň trochu polepšil svůj bodový účet. Místo toho ale přibývají na jeho kontě jen záporná čísla v hodnocení plus/mínus. V posledním utkání proti Coloradu Avalanche, které Bulisův tým prohrál 1:4, si sice nepohoršil, ale spokojen rozhodně být nemůže.

23 utkání, 7 bodů (3+4), -1, 26 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:36, 8,3 %
Čas na ledě v posledním utkání: 11:23 min.
Průměrný ice time: 14:21 min.

Milan Hejduk (Colorado Avalanche)

Colorado Avalanche porazilo v neděli Vancouver Canucks 4:1, z čehož pochopitelně neměl radost Hejdukův bývalý parťák z HC Moeller Pardubice, se kterým si náramně v mistrovské sezoně 2004/2005 rozuměl, Jan Bulis, ale ústecký rodák kvůli zdravotním komplikacím musel tento zápas oželet. Fandové tohoto gólového útočníka se ale nemusí bát – Milana Hejduka nepustila na coloradský led obyčejná chřipka, v průběhu tohoto týdne by už měl být šikovný forvard v pořádku a trenérům k dispozici.

22 utkání, 16 bodů (8+8), +1, 16 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:81, 9,9 %
Čas na ledě v posledním utkání: 18:51 min.
Průměrný ice time: 16:54 min.

Dominik Hašek (Detroit Red Wings)

Rudým křídlům z Detroitu to nešlape, silný tým prohrál už pětkrát za sebou a Red Wings nepomohlo ani to, že nechali Dominika Haška odpočívat a na jeho místo se dvakrát v posledních pěti zápasech postavil šestadvacetiletý Joey MacDonald. Právě on stál mezi tyčemi i při posledním debaklu v Nashvillu (2:6), Dominik Hašek se podle všeho měl vrátit do branky v noci na úterý v utkání Red Wings proti Dallasu Stars, aktualizované statistiky přinese další vydání Pardubického hokejového Zvonu.

16 utkání, 969:22 minut
Výhry/prohry po 60 min, v prodloužení:9/4, 0/3
Inkasované branky, úspěšnost zákroků: 33, 90,0 %
Počet zásahů/počet střel: 296/329
Čistá konta: 3
Průměr branek na zápas: 2,04

Článek vyšel v hokejovém bulletinu Pardubický hokejový Zvon, číslo 14.