21.11.2012
Sanny Muharem

Lukáš Radil se vrací. Cítím se skvěle, hlásí nadšeně

HRADEC KRÁLOVÉ — K soutěžnímu utkání nastoupil naposledy v polovině srpna. V Turku se ale ošklivě poranil, po návratu do Česka podstoupil operaci a dával se do kupy. Už můžeme psát o minulém čase, neboť Lukáš Radil je fit a těší se na zápas. Ten odehraje pardubický útočník dnes od 18.00 hodin v dresu Hradce Králové proti Písku.

„Byl jsem mimo hru vinou zranění zhruba tři měsíce. Před nějakými čtyřmi týdny už jsem začal trénovat na ledě, takže jsem počítal s tím, že se pak budu rozehrávat někde v první lize. Pardubice mi domluvily start v Hradci, za což jsem rád, nemusím nikam daleko dojíždět,“ řekl rodák z Čáslavi před dnešním startem.

Lukáš Radil
Extraligové statistiky Lukáše Radila
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
125 16 20 36 7 24

Lukáš Radil je rád, že si v Hradci Králové zahraje. „Dostanu zde více prostoru, než bych dostal třeba v Pardubicích. Jednak je tam velká konkurence a prosadit se hned po tříměsíčním zranění by bylo hodně těžké. Zřejmě to tak trenéři ani nechtěli,“ poznamenal pardubický útočník.

Oba kluby, které dělí dvacet kilometrů, čili necelých dvacet minut jízdy autem, spolupracují. V této sezoně se zde rozehrával Jiří Cetkovský. „Trochu jsme se bavili. Jinak já jsem byl v Hradci loni asi na dvou zápasech, takže nejdu do něčeho extra nového. Pár kluků tady znám, tak snad to vše půjde tak, jak má,“ pousmál se Lukáš Radil.

Ten srší dobrou náladou. „Cítím se už úplně zdravě. Kdyby to nebylo stoprocentní, tak bych do toho ani nešel. Když už se to natáhlo na takovou dobu, nechtěl jsem to nějak uspěchat. Nic by to nevyřešilo, čekal jsem tedy až na dobu, kdy jsem měl jistotu, že se nemůže nic stát,“ řekl vytáhlý forvard.

Je rád, že se do zápasového rytmu vrátí skrze měsíční hostování v Hradci Králové. „Budu dělat vše, abych se do pardubického týmu probojoval. Jde také o to, co se mnou zamýšlí trenéři. Zda chtějí, abych se spíše nějakou dobu rozehrával v první lize nebo naopak,“ zamyslel se.

„Tři měsíce jsou dlouhá doba a já jsem nyní naprosto nažhavený!“ doplnil před dnešním zápasem, na který se tuze těší.