20.11.2012
(HoH)

Tipsport vyhlašuje soutěž: Staň se hokejovým komentátorem!

PRAHA — Chtěli jste si někdy vyzkoušet práci hokejového komentátora? Myslíte si, že jste určitě lepší než ti, kdo tu možnost mají? Dobrá, tak to dokažte! Tipsport přináší jedinečnou soutěž „amatérských“ komentátorů, z nichž vzejdou vítězové, kteří během základní části hokejové extraligy obdrží pozvání za mikrofon TV Tipsport do živého vysílání.

Až do konce ledna poběží soutěž „Staň se komentátorem TV Tipsport“ na facebookovém profilu Tipsportu. Do soutěže se může zapojit každý, kdo dovršil 18 let věku, prostřednictvím stejnojmenné speciální aplikace. Ta umožní nahrát do počítače (nutný externí nebo zabudovaný mikrofon) zhruba minutový komentář k vybrané sekvenci ze zápasu Tipsport extraligy. Po uložení se video s komentářem zobrazí v galerii, kde bude bojovat v prostředí Facebooku o co největší počet získaných hlasů.

„Samozřejmě platí, že komentář musí být smysluplný a nesmí porušovat zákony či dobré mravy, jinak je povolen jakýkoli komentátorský styl. Sekvence, na níž otestujete své dovednosti, je pro všechny stejná a pochází ze zářijového zápasu 5. kola Tipsport extraligy PSG Zlín – Kometa Brno,“ říká mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. A proč právě z tohoto zápasu?

Stačí jen trochu zavzpomínat. „První střela na branku, sice mimo… Máme šestou minutu prvního poločasu… Balaščík šel sám na bránu…“ Ano, fanoušci a sázkaři nevěřili vlastním uším, někteří skřípali zuby, jiní se královsky bavili. Z úst komentátorky utkání se tehdy do éteru linuly neuvěřitelné výroky. Brzy zaplavily internet. Série náhod způsobila, že se za mikrofonem ve Zlíně na poslední chvíli objevila Marie Řezáčová. Mladá barmanka z Kroměříže zaskočila za komentátora, kterého přemohly zdravotní potíže. Poprvé v životě a zcela bez přípravy komentovala sportovní utkání. Dokončila první třetinu a věděla, že dál to nemá smysl. Nyní se právě Marie stala tváří celého projektu.

Nové komentátorské naděje, které dosáhnou na největší počet hlasů k posledním dnům listopadu, prosince a ledna, získají následně právo spolukomentovat po boku profesionálního komentátora zápas Tipsport extraligy na TV Tipsport, jenž bude vybrán ve spolupráci s Tipsportem.

„Dveře neuzavíráme ani před těmi, kteří nedosáhnou na největší množství hlasů, ale prokazatelně budou jejich komentáře vynikající. Tipsport si totiž vyhrazuje právo udělit divokou kartu, a dát tak šanci talentům třeba trochu přehlédnutým v hlasování,“ doplňuje mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Nejúspěšnější komentátory v soutěži provede jejich prvním živým vysíláním Jiří Nikodým. Zkušený televizní profesionál má za sebou stovky přenosů z mnoha sportů a je také jedním z komentátorů TV Tipsport.