28.09.2012
Jan Hrabal

Pavel Hynek: Individuální chyby nás posílají do kolen

PARDUBICE — Třetí domácí porážku v sezoně museli strpět hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ti nestačili se Slavií Praha v poměru 2:5. „Jsme zklamaní z výsledku. Měli jsme tam pasáže, které snesly měřítko a byly dobré. Deset minut ve třetí třetině je ale málo. Tam utkání nabíralo na tempu a kvalitě naší hry,“ hodnotil prohru pardubický trenér Pavel Hynek.

„Hned v první minutě jsme se hloupými fauly dostali do třech, ale myslím si, že ubránění téhle přesilovky nás nakoplo. Dali jsme vedoucí gól, ale do minuty bylo srovnáno. Takové góly nás srážejí. Pak znervózníme, nemůžeme se z toho dostat a to samé bylo na začátku druhé třetiny. Po patnácti vteřinách nám přeskočí puk hokejku, je z toho situace tři na dva a laciný gól. Ve třetí třetině jsme stáhli hru do tří pětek a následných deset minut mělo parametry našeho hokeje. Ale pořád tam chybí větší tlak do branky, nedaří se nám prosadit se v předbrankovém prostoru a možná nám chybí i větší klid v koncovce. V samotném závěru nás Slavie vybrejkovala a rozhodla utkání,“ ohlédl se za zápasem pardubický kouč.

Pardubičtí hokejisté šli do zápasu s odhodláním. „Možná jsme byli přemotivováni. Udělali jsme dva hloupé fauly v první minutě. Jeden byl v útočném pásmu, druhý háček a šli jsme do tří. Oslabení jsme ubránili, tam jsme odvedli výbornou práci a pak se dostali do vedení, které nás nakoplo,“ řekl Pavel Hynek.

„Srazil nás inkasovaný gól na 1:1, kdy Jiřímu Cetkovskému sjel za zadkem Petr Kadlec a šel až do brány sám… Může se stát chyba, ale kde jsou další hráči, aby to zachránili? Takové branky nás sráží, my se na každou nadřeme a místo toho, abychom si to podrželi, tak inkasujeme,“ pokračoval kouč pardubických hokejistů.

Sráží nás hloupé góly

Východočeši obdrželi dvě branky v rozmezí čtyřiadevadesáti sekund. „Gól na 1:2 byl trochu smolný, pak jsme se z toho na deset minut rozklepali. Naše hra byla nervózní… První třetina nebyla špatná, nepropadali jsme, snažili jsme se být aktivní a držet se v pásmu na kotouči. Hráčům bych vytkl, že se více netlačili do branky a že ve snaze jen střílíme z prostoru, odkud góly moc nepadají,“ konstatoval Pavel Hynek.

„Nás sráží hloupé góly, jak prohráváme, tak znervózníme. Ve druhé třetině začneme a hned po patnácti sekundách dostaneme branku. Jedna špatná přihrávka, puk nám přeskočí hokejku a ono je to 3:1 a dostáváme se z toho dvacet minut,“ řekl trenér Pardubic.

Pardubičtí hokejisté po většinu zápasu prohrávali, na začátku závěrečného dějství dostávali protivníka pod tlak. „Ve třetí třetině jsme zúžili sestavu na tři pětky a tam jsme deset minut podávali dobrý výkon. Měl tempo a nasazení. Chybí nám ovšem klid v koncovce, když jsme pod tlakem. Soupeř pak potrestal, když jsme propadli, a rozhodl,“ poznamenal.

„Ocenil bych naše odhodlání, ale děláme individuální chyby a to není první zápas. Není přece normální, aby nejzkušenější bek Vladimír Sičák končil každý zápas mínus dva nebo mínus tři. To není normální, to je klíčový hráč, který mužstvo táhne a musí ho držet,“ prohlásil Pavel Hynek.

Musíme to zlomit!

Jak z toho ven? „Musíme odstranit osobní chyby, dále pak mi chybí, že si nedostatečně pomáháme. Po ztrátě kotouče opadne agresivita a chuť získat kotouč. Musíme dohrávat a jít po nich!“ nechal se slyšet.

„V každé lajně vypadává hráč ze systémů, hrají dva a třetí se jen dívá, takhle to nejde. To je málo! Musíme hrát v pěti dopředu a v pěti dozadu. Postupem času držíme určité pasáže a hrajeme dobře střední pásmo, ale puky chodí pomalu, časem tam vznikají díry mezi obranou a útokem,“ uvedl Pavel Hynek.

Další utkání čeká na pardubické hokejisty v neděli v Karlových Varech. „Musíme každý další zápas zmobilizovat síly a zlomit to. Musíme vydřít výhru a vážit si ji. Ne, že vyhrajeme po tuhém boji s Plzní a pak se někde dočtu, že jsme si mysleli, že to půjde samo. To jsem nevěřil vlastním očím, to nemůže hráč říci. To je pak obrázek toho, jak k tomu přistupujeme. Vždyť je ostuda, že se díváme na tabulku zespoda!“ uzavřel trenér hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.