25.09.2012
Jan Hrabal

Bude to výborný zápas, těší se na středeční duel Aleš Hemský

PARDUBICE — S novou posilou vyjedou hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ve středu v pražské O2 areně proti Kladnu. Svůj první zápas po návratu z NHL odehraje za východočeský celek Aleš Hemský.

Rytíři Kladno

Posily Kladna

  • Jaromír Jágr
    1526 zápasů v NHL
  • Tomáš Kaberle
    1076 zápasů v NHL
  • Marek Židlický
    608 zápasů v NHL
  • Tomáš Plekanec
    598 zápasů v NHL
  • Jiří Tlustý
    228 zápasů v NHL

„Je to první zápas za Pardubice, chci hlavně pomoci týmu. Musím hrát na začátku jednoduše, abych se do toho moc nezamotal. Nebude to lehký zápas, Kladno má velmi kvalitní tým vyšperkovaný hráči z NHL. Mají mladé hráče, kteří pracují, nebude to jednoduché,“ říká hokejový šikula.

První zápas v extralize a hned proti Jágrově Kladnu v narvané O2 areně… „V zámoří sice chodí dvacet tisíc diváků, ale atmosféra tam není tak hokejová. Tady se fandí, lidé dokáží udělat veliký humbuk, který hráče nakopne,“ přemýšlí Aleš Hemský.

„No, těžší začátek asi vymyslet nešlo… Moc se těším, kluky jsem dlouho neviděl, rád si zahraji českou extraligu před naším publikem. Těším se na to, užiju si to,“ spokojeně prohlašuje pardubický útočník.

Ten se vrací domů, v Pardubicích přes léto trénoval. „Klub mi vždycky vyšel vstříc, mohl jsem využít výborného zázemí v ČEZ Areně. Neměl jsem důvod trénovat jinde, všechny kluky jsem znal, doma je doma,“ tvrdí.

Kladenská sestava budí obrovský respekt. V prvním útoku trojka Jaromír Jágr – Tomáš Plekanec – Jiří Tlustý, vzadu obranný pár Marek Židlický – Tomáš Kaberle. Sestava jak z olympiády!

„Nesmíme zmatkovat, jsou také jenom lidé, kteří dělají chyby. Když budeme hrát bez respektu, budeme hrát dobře. Lidé si užijí super hokej, bude to výborný zápas. Hlavně chci pomoci týmu, abych nebyl v mínusu,“ říká útočník s číslem 83.

Naše souhra vyplyne ze hry

Pardubičtí by měli na Kladno vyrukovat s dvojicí Pavel Brendl – Aleš Hemský. „Pavel je chytrý hráč, nejsem ten typ, abych někomu něco říkal. Většinu hraji se šikovnými hráči a naše souhra vyplyne ze hry. Vím, jaký je a co bude dělat, on ví, co čekat ode mě. On je střelec, všude dal přes dvacet gólů. On nám to dokáže, však uvidíte!“ zdůrazňuje Aleš Hemský.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Posily Pardubic

  • Aleš Hemský
    589 zápasů v NHL
  • Jakub Kindl
    106 zápasů v NHL

Pardubický rodák se domů vrátil v pátek večer, do nedělního utkání s Českými Budějovicemi nenaskočil. „Byl jsem unavený po přeletu, navíc jsem bral antibiotika. Začátek zápasu jsem navíc zaspal, měl jsem nařízený budík, ale nešlo to. Teď už je to všechno lepší, chci hrát a moc se těším,“ vyhlašuje.

Pražská O2 arena s kapacitou pro hokejové zápasy převyšující sedmnáct tisíc míst bude napěchovaná. Zda bude úplně plno, to se uvidí, každopádně počet diváků by mohl překročit hranici patnácti tisíc. Duel Kladna se Slavií Praha navštívilo 15 575 diváků.

„To je super! Sehnal jsem lístky svým nejbližším, jinak nejsou, to se nedá… Jarda Jágr by mi mohl dát, nemyslíte? Se slevou třeba do boxu,“ směje se dobře naladěný útočník Pardubic, který věří, že Východočechy pojede podpořit početný zástup fanoušků, jenž jim v O2 areně vytvoří domácí prostředí.

„Těším se na lidi a atmosféru, v Pardubicích se hraje jinak než v NHL, člověk si to užívá. Na větším kluzišti je to jiný hokej, bude to změna. Budu hrát svou hru a chtít pomoci týmu, proto tady jsem. V extralize jsou dobří hráči, není to žádná rybníkářská liga. Musím se hodně soustředit!“ dodává Aleš Hemský.