24.09.2012
(HoH)

České dráhy posílí vlaky, kterými pojede i fanklub

PARDUBICE — České dráhy v souvislosti s hokejovým utkáním Rytíři Kladno – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ve středu 26. září 2012 posílí o čtyři vozy rychlík R 706 „Galán“ s odjezdem z Pardubic hl. n. 16.01 hodin a předpokládaným příjezdem do stanice Praha–Libeň v 17.03 hodin. Tyto posilové vozy budou zařazeny na konec rychlíku v Pardubicích.

Pro zpáteční cestu budou posilové vozy zpět do Pardubic zařazeny na konec rychlíku R 721 „František Křižík“ s odjezdem ze stanice Praha–Libeň ve 21.10 hodin a příjezdem do stanice Pardubice hl. n. ve 22.05 hodin.

Kapacita posílených spojů bude navýšena vždy téměř o čtyři sta míst, což by mělo postačovat pokrýt očekávaný zájem fanoušků pardubického hokeje. „Jsme velmi rádi, že České dráhy přispějí tímto krokem k bezpečnosti a pohodlí fanoušků cestujících na toto výjimečné utkání,“ řekl šéf Fan Clubu HC Pardubice Karel Klodner.

„Operativně jsme tedy posunuli odjezd Fan Clubu HC Pardubice, i my pojedeme v 16.01 hodin, abychom využili této nabídky od Českých drah. Zájemci, kteří s námi chtějí cestovat nejméně o padesát korun levněji, se musí nahlásit nejpozději v 15.40 hodin v restauraci La Rocket na hlavním nádraží,“ uvedl vedoucí výjezdu Jan Petr.