23.09.2012
Jan Hrabal

Pavel Hynek: Chybí mi totální nasazení všech hráčů

PARDUBICE — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli ve svém druhém domácím utkání s Českými Budějovicemi 2:3. Východočeši dokázali dvakrát vyrovnat jednobrankové manko, na gól v čase 59:46,4 však odpovědět nestihli.

„Z naší strany to bylo nepovedené utkání. Strašně špatně jsme hráli přesilovky, ty musíme zjednodušit a více střílet. To, že si necháme dát gól takhle krátce před koncem, by se tak zkušenému mužstvu nemělo stávat,“ hodnotil nepovedené utkání trenér Pavel Hynek.

„Je to pro nás obrovské zklamání, dvakrát jsme dotahovali, vyrovnali jsme na 2:2. Takový stav musíme minimálně udržet. Dvacet sekund do konce jsme měli puk jasně pod kontrolou, stačilo udělat červenou čáru a nastřelit to tam, místo toho jsme volili riskantní přihrávku do zakázaného uvolnění. Patnáct sekund do konce po prohrané buly jsme si nechali dát gól, nezareagovali jsme a nerozebrali jsme si hráče. Tak zkušenému mužstvu by se to nemělo stávat,“ pokračoval trenér pardubických hokejistů.

Pavel Hynek žehral na nedostatečné bruslení svých svěřenců. „První střídání přitom nebyla špatná, Aleš Píša a ještě jeden obránce dohráli souboje, soupeře jsme posadili na zadek, mělo to náboj, postrádal jsem však pohyb útočníků, více bruslení a dohrávaní soubojů nátlakovou hrou v útočném pásmu a kolem brány. Musíme se udržet na puku, vynutit si fauly a spolu se střelbou beků jít do brány. Máme pět střel za třetinu, to je málo. Aktivita tam musí být větší. Tady nebyl nástup, kdy České Budějovice nebyly pod tlakem,“ poznamenal.

„Máme to v hlavách. Jsme v křeči, zabrždění, chybí tomu uvolněnost v útočném pásmu. My si musíme hrát, pomoci a prosadit se kombinací jeden na jednoho. Je to křečovité, jsme svázaní. Je potřeba vlak odbrzdit, zatím se nám to moc nedaří, je to moc upracované,“ řekl Pavel Hynek.

Jakub Kindl odehrál solidní zápas

Svou obnovenou extraligovou premiéru prožil v dresu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice obránce Jakub Kindl. „Odehrál solidní zápas, pro něj to bylo těžké skočit do rozjeté extraligy z pár tréninků. Byl to jeho první zápas v sezoně, premiéru zvládl docela dobře. Není na co čekat, hodili jsme ho do vody, tak musí hrát. Není to žádný junior, měli jsme ho ještě více využít na modré čáře, místo toho si to v přesilovce házíme za brankou. Naše přesilovky jsou velmi špatné,“ zamyslel se.

Další zápas na pardubické hokejisty čeká již ve středu s Kladnem v pražské O2 areně. „Tento zápas krátce po porážce s Českými Budějovicemi neřeším, jsem plný emocí. Musíme se poučit z chyb. Chybělo mi totální nasazení všech dvaceti hráčů. V Plzni jsme to tam měli, jezdili jsme nahoru dolů, teď to bylo půl na půl. Klíčoví hráči musí zápasy rozhodovat, měli jsme pět přesilovek a nevytěžili jsme z toho nic. Vstřelit doma dva góly je málo,“ litoval Pavel Hynek.

Ten plánujeme změny v sestavě nejen s ohledem na příchod Aleše Hemského. „Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně, máme tam pár šrámů. Do sestavy zapracujeme Aleše Hemského, možná s ní trochu pootočíme. Už v zápase jsme s tím zamíchali, reagovali jsme na nepříznivý vývoj a do třetí třetiny jsme hráli na tři pětky. Stále jsme to nemohli dostat do tempa,“ dodal Pavel Hynek.