20.09.2012
Jan Hrabal

Jakub Kindl bude hrát za Pardubice, v pátek se připojí k týmu

PARDUBICE — Během výluky v NHL bude hokejový obránce Jakub Kindl hrát v Pardubicích. Klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se svým někdejším hráčem domluvil na spolupráci. Pardubický hokejový klub nyní vyvíjí veškeré úsilí, aby Jakub Kindl mohl nastoupit v pátek v Plzni.

„Jakub je náš hráč, ale byl přesvědčen Pavlem Markem, že i z důvodu, že v Třinci hraje jeho bratr, takže by šel hrát tam. Nakonec to tak nedopadlo. Oslovil jsem Jakuba a buď v pátek, nebo v neděli nastoupí za Pardubice,“ aktuálně informuje sportovní manažer klubu Petr Hemský.

Jakub Kindl je připravený přijet do Pardubic, aby se co nejrychleji připojil k týmu. „Nepřišly mu ale batohy, kdy měly, až ve středu večer dorazily. Jakub Kindl ve čtvrtek trénuje v Šumperku, odkud pochází, k týmu se připojí v pátek ráno,“ pokračuje Petr Hemský.

„Scénář je svižný a složitý. Pokud všechny věci jako smlouvy, transfer karty nebo pojistky dotáhneme do konce a Jakub se bude cítit, že může hrát, tak by mohl hrát již v Plzni,“ říká aktuálně.

Petr Hemský je rád, že Jakub Kindl nastoupí za Pardubice… „S Jakubem jsem byl v kontaktu, když byl v zámoří, neváhal jsem v okamžiku, kdy jsem se dozvěděl, že by mohl za nás hrát. Detroit Red Wings je organizace na vysoké úrovni. Kubu znám dlouho, je to pan obránce,“ tvrdí.

„Kubova pojistka se řeší, snad se vše dotáhne v pátek, aby mohl večer eventuálně nastoupit s pojištěním, to je nezbytná podmínka,“ doplňuje s tím, že vyvine veškerou snahu, aby všechny dokumenty byly vyřízeny v pátek do začátku utkání v Plzni.

Jakub Kindl

  • Post: obránce
  • Datum narození: 10. února 1987
  • Výška: 192 cm
  • Hmotnost: 95 kg
  • Držení hole: levé