19.09.2012
Jan Hrabal

Chtělo to druhý bod, litoval Robert Kousal

PARDUBICE — Předvedl povedený výkon, přesto smutnil z porážky s Chomutovem. Centr Robert Kousal předvedl několik povedených akcí, v lajně s Janem Buchtelem a ostrostřelcem Pavlem Brendlem získal dvě gólové nahrávky. Ty však stačily pouze na bod za remízu 3:3 v základní hrací době.

„Chtěli jsme vyhrát, ale to se bohužel nepovedlo. Vzhledem k průběhu zápasu a faktu, že jsme prohrávali o dvě branky, je asi bod dobrý. Škoda, že nevyšly ty nájezdy, druhý navíc by se hodil,“ smutnil pardubický útočník po skončení utkání.

Duo Pavel Brendl – Robert Kousal v akci

  • Pavel Brendl: 1 gól a +1 bod do hodnocení +/−
  • Robert Kousal: 2 asistence a +1 bod do hodnocení +/−

Pardubičtí hokejisté nepředváděli po dvě třetiny optimální výkon. Sice svého soupeře přestříleli, ale i tak jejich hra neměla potřebný tah a razanci. „Chyběla nám zarputilost a špatně jsme se pohybovali. Obojí jsme tam pořádně dali až ve třetí třetině a bylo to poznat. Kdybychom tak hráli celý zápas, mohli jsme mít tři body,“ jasně prohlásil pardubický útočník.

„Musíme se soustředit od první minuty, ne to nahánět až ve třetí třetině. Nesmíme se dostávat pod tlak jako s Chomutovem. A hlavně neinkasovat. Hodně nás hosté zlobili z přečíslení, na to si musíme dát pozor,“ zamyslel se Robert Kousal.

Pardubičtí hokejisté prohrávali 1:3 po dvou třetinách. Po brankách Jana Starého a Pavla Brendla to bylo najednou 3:3. „Měli jsme šance to otočit. Gól na 2:3 nás hodně nakopl, a když tam padl i třetí, věřil jsem, že to otočíme úplně. Bohužel jsme to nestihli,“ litoval.

Robert Kousal se předvedl v lajně s Pavlem Brendlem a Janem Buchtelem. Ostatně takhle tito borci dohrávali utkání v Třinci. „Takže to nebylo nic úplně nového. Myslím, že to bylo celkem dobré, navázali jsme na těch pár zápasů, co jsme spolu odehráli,“ prohlásil Robert Kousal.

„Pavel Brendl je velice inteligentní hokejista, souhra s ním je parádní. Jde to navíc rychle, žádné dlouhé nacvičování. Honza Buchtele je bránící útočník, takže ten se stará i o defenzívu. Já bych měl tvořit hru a připravovat šance. U Pavla je to jasné, ten by měl dávat góly,“ doplnil jedenadvacetiletý útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.