12.11.2006
(HoH)

Utkání ve Vrchlabí splnilo svůj účel

Uplynulý týden bez extraligového zápasu zpestřilo pro HC Moeller přátelské hokejové utkání ve Vrchlabí. Pardubičtí o svém vítězství 4:1 definitivně rozhodli až v závěru zápasu. Exhibiční zápas přinesl téměř dvěma a půl tisícovkám fanouškům pohlednou podívanou, ve které dominoval jediný východočeský zástupce v O2 extralize ledního hokeje až v jeho závěru. „Byla to dobrá příprava, zápas nám určitě pomohl,“ ohlíží se za vystoupení v Elektromont aréně asistent trenéra HC Moeller Pardubice Pavel Rohlík. Podle něj se jednalo o povedené utkání, se kterým byly spokojeny obě strany.

Pardubice se poprvé gólově prosadily až v poslední minutě první třetiny. Prvních čtyřicet minut nabídlo podle Pavla Rohlíka docela vyrovnanou podívanou. „Vrchlabí výborně bránilo, těžko jsme se přes jejich defenzívu prosazovali. Navíc přišel skoro plný stadion, takže domácí byli velice motivováni. I pro nás to byla dobrá příprava,“ tvrdí Pavel Rohlík.

Spokojenost pardubické kabiny kazí pouze zranění Dušana Andrašovského v tomto střetnutí. Třetí nejlepší pardubický střelec v sezoně si natáhl třísla. „Proto jsme pak stáhli sestavu na tři formace. Dušan by ale do středečního utkání s Libercem měl být v pořádku,“ informuje Pavel Rohlík.


FOTO: Petr Kraus 2006 – www.fotokraus.cz

Zápas přinesl celkem devět dvouminutových trestů, Jan Čaloun byl dokonce vyloučen do konce utkání. „I tak to bylo férové utkání, nebyl žádný problém. Obě strany si to po zápase pochvalovaly,“ doplňuje pardubický asistent.

HC Moeller se výrazněji prosazoval až v závěru střetnutí. „Ve třetí třetině jsme Vrchlabí zcela přehráli. Tento zápas byl pro nás užitečný v tom, že jsme museli překonávat velice organizovanou obranu soupeře. Totéž totiž můžeme ve středu čekat od Liberce,“ dodává Pavel Rohlík.