27.07.2012
(HoH)

V malé hale mrzne, led bude už o víkendu. Podívejte se na jeho výrobu!

PARDUBICE — Nejstudenější místo v Pardubicích? Malá hala ČEZ Areny! Právě v těchto dnech pracovníci arény připravují ledovou plochu na novou sezonu. Hokejová sezona pomalu a jistě začíná…

V pardubické ČEZ Areně je v tomto týdnu živo. Ve velké hale se koná festival deskových her Czech Open, v malé je neskutečná zima. V krátkém tričku a žabkách sem fakt nechoďte, jinak nastydnete!

Od pondělí v ní jede chlazení naplno, aby podkladový vrstva betonu vymrzly. Od úterý stříkají pracovníci jednotlivé vrstvy ledové plochy, aby stihly vždy zamrznout a vznikl kvalitní podklad. Vždyť má také vydržet zhruba devět měsíců!

V pátek už je led skoro hotový, jen domalovat čáry latexovou barvou, nastříkat další vrstvy a může se jít na věc! Led by měl být stoprocentně připraven v neděli, aby na něj v pondělí v 17.00 hodin najeli hokejisté A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Po nich se sklouznou junioři se staršími dorostenci a možná i hráči prvoligového Hradce Králové, pokud nebudou mít k dispozici vlastní ledovou plochu.

Fotogalerie