02.07.2012
(HoH)

A jsou pryč! Hokejisté odjeli na druhé soustředění v Ústí nad Orlicí

PARDUBICE — Na minutu přesně o půl osmé ráno vyrazili hráči A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na druhé soustředění v této fázi letní přípravy. Východočeši budou až do pátku nabírat síly ve Sporthotelu Ústí nad Orlicí, kde je již dopoledne čeká první tréninková dávka.

Cesta hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na soustředění

Už od sedmi ráno bylo na parkovišti za ČEZ Arenou pěkně živo. Hokejisté se pomalu scházeli, aby za půl hodinky všechno naložili a vydali se na východ. „Od hotelu jsme dostali druhý pobyt zdarma, tak toho musíme využít,“ usmíval se dobře naladěný asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina.

Jiní jeho dobrou náladu nesdíleli. Dvě letní soustředění během jedné suché letní přípravy, to v Pardubicích málokdo pamatuje. „Musí to být, tak jedeme. Ale je to důležité, v sezoně se nám to bude hodit,“ pověděl útočník Jiří Cetkovský.

Někteří hráči budou mít drobná tréninková uvolnění. Třeba Martin Růžička, kterého trápí rameno. „Nemohu jezdit na kole, na druhou stranu dost posiluji nohy, snad to na mně bude v sezoně poznat,“ pousmál se gólman Východočechů.

Jeho kolega Marek Langhamer, který by měl v příští sezoně chytat v týmu Medicine Hat Tigers, stihl po příjezdu k aréně dojet pro denní tisk, aby hráči měli v autobuse co číst. Poslední k aréně dorazil obránce Aleš Píša, ten ale vzorně sbalen si to z auta štrádoval přímo do autobusu.

Přesně o půl osmé ráno se jeho dveře zavřely a řidič Pavel Hošek zavelel: odjezd!

Fotogalerie