29.01.2012
Jan Hrabal

Vydřená výhra v nájezdech nás posílí do dalších bojů, věří Pavel Hynek

PARDUBICE — Zajímavý zápas na houpačce s dvoubodovým ziskem sehráli hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ti sice prohrávali se Zlínem 0:2, dokázali však vývoj utkání otočit a sahali po tříbodovém zisku. Nakonec však berou dva. A to všema deseti!

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – PSG Zlín: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina Prodloužení Sam. nájezdy
10:13 16:6 10:7 2:2 3:3

„Zlín se tady prezentoval velmi dobrým výkonem a výbornou defenzívou. My jsme se do utkání nemohli dostat, měli jsme těžké nohy a hlavně jsme nestříleli. Důležité pro nás bylo, že jsme se za stavu 0:2 tou přesilovkou vrátili do zápasu,“ hodnotil nakonec vítězné utkání trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Ještě ve druhé třetině Pardubice snížily na rozdíl jediné branky, v té třetí po dvou brankách útočníka Jana Koláře dokonaly obrat. „Škoda, že jsme poté inkasovali na 3:3 hodně laciným gólem, tu situaci jsme si měli pohlídat. Dělba bodů byla ale zasloužená a my musíme být rádi za ten druhý bonusový zisk,“ pokračoval pardubický kouč.

Po pětašedesáti minutách hry Pardubice tížila nepříjemná statistika čtyř prohraných zápasů po samostatných nájezdech. Naposledy 21. října 2011 proti Vítkovicím dokázali Východočeši urvat druhý bod po penaltách. Tehdy vstřelil rozdílový gól Radovan Somík, dnes dokonal hattrick útočník Jan Kolář.

„Dokázali jsme vyhrát na nájezdy, to je cenné vzhledem k naší bilanci, ale mrzí mě, že jsme nedotáhli stav 3:2. To jsme pomýšleli na tři body a ty bohužel nemáme. Ale i za dva jsme vděčni,“ poznamenal Pavel Hynek.

Pardubičtí hokejisté sice vyhráli, přísného diváka ale netěšili celých pětašedesát minut. „Když se podíváme realisticky, náš výkon byl těžkopádný, upracovaný, chyběla mu lehkost a místo zjednodušení jsme prováhali spoustu střeleckých příležitostí. To nebylo jen v přesilovkách, ale celkově ve hře,“ konstatoval pardubický kouč.

Nebylo to o hokejové kráse, přiznal kouč

„Jsme v útlumu, chybí nám šťáva, nemáme správný ‚drajf‘, puk nám přeskakuje hokejky, odráží se nám na brusle a chybí tomu lehkost. Určitě se s tím ale popasujeme, potřebujeme do přestávky urvat co nejvíce bodů,“ zamyslel se Pavel Hynek.

Podle něj by tím správným energetickým nápojem mohlo být dnešní vítězství. Pardubice ho doslova vydřely, navíc prolomily nepříjemnou sérii proher v nájezdech. „Mužstvo nejvíce posílí vítězství a dnešní zápas jsme vydřeli. Nebylo to o hokejové kráse, ale my to vyhráli. Určitě nás posílí zrealizované penalty,“ souhlasil.

První zápas ve svém novém působišti odehrál slovenský útočník Jaroslav Markovič. Šestadvacetiletý křídelník se představil ve druhé formaci s Janem Buchtelem a Robertem Kousalem.

„Je těžké hodnotit hráče po jednom zápase. On potřebuje dostat prostor, aby se ukázal. Není to pro něj jednoduché, přijel do Pardubic a z rozbruslení šel rovnou do ostrého zápasu. Je to hráč, který má zkušenosti, je nahoře v bodování slovenské extraligy, to je jeho dobrá vizitka. Jaroslav odehrál slušný zápas, snažil se a uvidíme, jak to bude dál,“ doplnil Pavel Hynek.