14.1.2012
Marek Votke, Jan Hrabal

Zase promarněný náskok, i PZ Kladno dokázalo otočit zápas v Pardubicích

PARDUBICE — Starší dorostenci prohráli v utkání 32. extraligového kola s PZ Kladno 5:6. Mladí Východočeši přitom vedli i díky dvěma brankám Radovana Chvojky 4:1, zápas však ztratili a připsali si pátou prohru v řadě.

Extraliga staršího dorostu, 32. kolo, sobota 14.1.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

PZ Kladno

5:6
2:1, 2:3, 1:2
Branky a nahrávky: 2:16 Žemlička (Moravec), 14:01 Chvojka (Schneider), 26:49 Řezníček (Bureš, Petira), 27:43 Chvojka (Schneider), 40:40 Fiala (Větrovec) – 1:38 P. Veselý, 28:17 Fiala (P. Veselý), 32:23 Zíma (P. Veselý), 36:20 Fiala (P. Veselý), 40:40 Fiala (Větrovec), 45:44 Kobes (Krumpholc, P. Veselý). Rozhodčí: Třasák – Prchal, T. Veselý. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 60. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:4, 5:4, 5:6.
Dynamo Pardubice: Stibůrek (36:26 M. Veselý) – Divecký, Fridrich, Kalous, Kubín, Petira, Pilný – Bohuněk, Bureš, Chvojka, Moravec, Řezníček, Schneider, J. Veselý, Zelinger, Žemlička.
PZ Kladno: Černý – Bakula, Dolgoš, Dorociak, Krpelan, Krumpholc, Procházka, Rajter, Větrovec – Cigánik, Fiala, Hanuš, Kobes, Sýkora, P. Veselý, Vrba, Zíma.

Komentář

Start zápasu byl doslova raketový! Hned ve druhé minutě se do vedení dostali hosté, když se nadvakrát prosadil Petr Veselý – 0:1.

Za necelou minutu už byl ovšem stav opět nerozhodný. Vojtěch Žemlička po přihrávce od svého spoluhráče vypálil skoro z nulového úhlu a puk i s dávkou štěstí zapadl do kladenské branky – 1:1.

V dalších minutách to byly domácí Pardubice, kdo byl lepším týmem, a tak se po zásluze dostaly do vedení. V 15. minutě, při přesilovce, se do puku opřel Radovan Chvojka a po sérii odrazů od tyčí Černého svatyně černá pryž zapadla do branky – 2:1.

Stav po první třetině mohl být znovu nerozhodný, ale to by nesměl v 17. minutě stát v pardubické brance Antonín Stibůrek, který ve stoprocentní šanci vychytal Martina Fialu. Dál se už nic zajímavějšího nestalo a ozvala se tak siréna oznamující konec prvního dějství.

Do toho druhého měli lepší vstup domácí. V úvodu se několika hráčům natlačeným před Černým, který v brankovišti ležel, rozložený ala Dominik Hašek, nepovedlo vstřelit branku. Zanedlouho se ale hráči v pardubických dresech se ale o chvíli později přece jen radovali. Krásnou a tvrdou střelou, na kterou kladenský brankář neměl nárok, se prezentoval Jakub Řezníček – 3:1.

O půl minuty později už měly Pardubice náskok tří branek. Ihned po buly po spolupráci se Schneiderem svou druhou branku vstřelil Radovan Chvojka – 4:1.

Za další minutu se skóre opět měnilo. Tentokráte na straně hostů, když se na vrcholu pravého kruhu do kotouče opřel Petr Kobes – 4:2.

Poté kladenská aktivita narostla o sto procent. Do samostatného úniku se dostal Petr Veselý, ale ve finální fázi jen těsně minul branku. Následně v minutě 33. tečoval střelu již zmíněného Petra Veselého za Stibůrka Dominik Zíma – 4:3.

To ale ze strany Kladna nebylo všechno. Nejprve sice trojice jeho útočníků nebyla s to překonat Stibůrka, ale o pár minut později šťastnou střelou, která se jen tak tak dostala do branky, vyrovnal Martin Fiala – 4:4.

Druhá třetina sice skončila, ale Kladno rozhodně ne. Hned v první minutě posledního dějství ve vlastním oslabení ujel Martin Fiala, vychutnal si Stibůrka, kterého tím vyhnal z klece a vstřelil svou druhou branku – 4:5.

Domácí se ovšem také tak snadno nevzdávali. Zanedlouho se z trestné lavice vyřítil Michal Petira a samostatnou práci dokončil na výbornou – 5:5.

Jedenáctý gól ale vstřelilo opět Kladno. Čtvrt hodinky před koncem se tvrdou ranou v přesilovce prosadil Petr Kobes – 5:6.

Domácí to v závěru po faulu hostujícího Petra Veselého ještě zkoušeli v šesti proti čtyřem, ale nebylo jim to nic platné.