12.1.2012
Marek Votke, Jan Hrabal

Junioři nevstřelili Kometě ani gól

PARDUBICE — Nepovedený zápas mají za sebou extraligoví junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši podlehli doma Kometě Brno 0:3. Pardubice se střelecky neprosadily a už pátý zápas v řadě střídají výhry a porážky.

Extraliga juniorů, 29. kolo, čtvrtek 12.1.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

0:3
0:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 23:42 Křivohlávek (Novák), 33:17 Káňa (Beneš), 56:13 Novák. Rozhodčí: Kubeš – Tasch, Potůček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 0:3.
Dynamo Pardubice: Horáček – Havlík, Lenoch, Starý, Škvor, Zdráhal – Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, P. Moučka, Poulíček, Půhoný, Vlček, Zrůst.
Kometa Brno: Barus – Bilčík, Dittrich, Dujsík, Koukal, Peslar, Sedlák – Beneš, Boček, Buhaj, Fusek, Jankovič, Káňa, Kozák, Křivohlávek, Maša, Mrázek, J. Novák, P. Novák, Raška, Sedlák.

Komentář

Lepší vstup do zápasu měly domácí Pardubice. Hned ve druhé minutě si zajímavou šanci připravil Patrik Poulíček, když nejprve míchal s kotoučem v rohu kluziště, následně vybruslil před brněnskou klec a nadvakrát pálil do Filipa Baruse.

Hra byla nadále velmi vyrovnaná a gólových šancí bylo hned několik. Za zmínku stojí například brněnský únik tři na jednoho, který ovšem s přehledem uhasil Martin Horáček. Na druhé straně se zase v úniku se svým spoluhráčem ocitl Jiří Půhoný, ale jeho přihrávka do volného prostoru neprošla.

Gól první dějství nenaservírovalo, ale hodně blízko k němu měla brněnská Kometa. Její hráči sice puk do sítě dostali, ale gól nebyl rozhodčími uznán pro postavení hráče v brankovišti. Naprosto regulérní branku mohl na druhé straně vsítit Jaroslav Moučka, jenž těsně mimo branku tečoval přihrávku od Michala Křečana.

Začátek druhé třetiny ovládlo Brno. Ve 4. minutě ještě nahození jednoho z obránců v modrém dresu gólem neskončilo, ale o pár vteřin později se po přihrávce na pravý kruh svižnou střelou pod víko prosadil Jan Křivohlávek – 0:1.

Po zbytek třetiny se Pardubice hnaly za vyrovnáním podporovány dvěma přesilovými hrami, ale udeřila znovu Kometa Brno. Po přihrávce Filipa Beneše se hezky kolem pardubického obránce prosmýkl Jan Káňa a zvýšil náskok svého týmu – 0:2.

Tato branka domácí nakopla ještě více. Za pár okamžiků jen těsně mimo tečoval David Březina a po něm v samostatném úniku na brněnském brankáři pohořel Jiří Půhoný. Žádné další vážnější momenty se už ve druhé části neobjevily a Kometa tak pohodlně vedla o dvě branky.

Do posledního dějství vstoupili junioři domácího celku s jasným cílem s výsledkem něco udělat. Hned v úvodu se bekhendem z bezprostřední blízkosti neprosadil Jaroslav Moučka, o pár chvil později zase David Březina nedokázal těsně před brněnským brankářem zvednout puk přes jeho levý beton.

V dalších minutách se dvakrát zaskvěl domácí brankář Martin Horáček. Nejprve lapil kotouč, který už mířil do odkryté branky a o pár minut později zase překazil Adamu Raškovi jeho samostatnou práci.

Pardubice hru po většinu zápasu ovládaly a držely svého soupeře pod tlakem, ale tolik chtěné góly to nepřineslo. Špatná koncovka domácích vyústila pouze v třetí branku hostů, když při přesilovce zavezl puk do útočné třetiny Jakub Novák, napálil jej do břevna a následně odražený kotouč v klidu doklepl do prázdné branky – 0:3.