29.11.2011
Jan Hrabal

Pavel Hynek: Bodů si moc vážíme

PARDUBICE — Pět gólů nastříleli hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v domácím utkání s Litvínovem. Východočeši tak prolomili nepříjemnou sérii porážek a naplno bodovali. Výhra nad Severočechy se zrodila již ve druhé třetině, kdy domácí hokejisté čtyřikrát gólově udeřili.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Verva Litvínov střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
14:7 17:7 6:10

„V první třetině byla na našich hokejkách znát trochu nervozita, ale měli jsme tam nějaké šance, ze kterých jsme nic nevytěžili. Ve druhé třetině nás nastartoval trochu šťastný první gól a pak jsme dalšími góly v této třetině položili základ k našemu vítězství. Jsem rád, že jsme tím ukončili sérii porážek,“ hodnotil vítězné utkání trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Východočeši toužili ve svém hájemství zabrat. „Hrajete doma, podporují vás diváci, musíte ze sebe dostat všechno. Série proher byla nepříjemná, jsme rádi za výhru a pět branek, které jsme nastříleli. Některé góly byly pěkné, to je jen dobře. Je jedno, kolik vyhrajete, hlavní jsou tři body a těch si moc vážíme,“ pokračoval trenér Pardubic.

V dresu domácího celku nejvíce čněl Lukáš Nahodil. Třebíčský odchovanec vstřelil dvě branky, ve třetí třetině dokonce útočil na hattrick. Na začátku závěrečného dějství trefil tyč při trestném střílení, v samotném konci měl velikou šanci, puk mu však v klíčovém momentu sjel z hole.

„Bohužel mu to nevyšlo, ale jsme rádi, že se přidávají hráči druhého sledu. Hlavně, aby jim to vydrželo do dalších zápasů. Díky marodce mají více času na ledě, je potřeba, aby ho využili,“ poznamenal pardubický kouč.

Za příklad uvedl Roberta Kousala, který se před měsícem posunul v týmové hierarchii výše. „Tito mladí kluci mají prostor, který neměli. Tuhle šanci musí všichni vzít za pačesy. Dále Lukáš Radil střílí branky, teď je na na dalších, aby přidali svůj díl. Na první lajnu už toho je dost, jsou hodně vytížení, i ostatní tři pětky se musí přidat,“ prohlásil Pavel Hynek.

Pardubice nebyly před úterním duelem v jednoduché situaci. Strašila je bilance žádného bodu z posledních čtyř utkání. „I na zkušenějších hráčích se nervozita projeví. Po čtyřech porážkách se také tomu nemůžeme divit. Tahali jsme Slavii o gól, v Kladně jsme vedli a soupeř to otočil. S Třincem nám nevyšel začátek a v Plzni jsme dostali tři góly v oslabení a jeden v signalizované výhodě,“ jmenoval důvody, které týmu rozhodně neprospívaly.

Sestavu je třeba roztáhnout

Kabinu Pardubic rovněž trápí rozsáhlá marodka. Na ni zpátky ulehl Corey Elkins. „On naskočil do utkání v Plzni, v závěru se necítil dobře. Dneska nebyl stoprocentní, takže chceme, aby vše v klidu doléčil,“ informoval trenér Pardubic po skončení utkání s Litvínovem.

Zda bude americký útočník k dispozici pro utkání v Ostravě, se neví. „Těžko říci, zda se dohromady, to teď nelze říci. Jezdí nám na výpomoc Honza Semorád, ten tu odehrál dobré zápasy. Do pátku ještě času dost,“ poznamenal kouč Východočechů.

„Nechceme se na marodku vymlouvat, tou si prochází všechny týmy v extralize. My během tří dnů ztratili čtyři hráče a Pavel Brendl odešel do Švýcarska. V rychlém sledu utkání to není jednoduché,“ připomněl Pavel Hynek. Je jasné, že tým nemůže dlouhodobě přetěžovat hráče, sestavu musí roztáhnout. „Je potřeba, abychom zápasy alespoň začínali na čtyři pětky,“ konstatoval.

Pardubice se připravují na velmi náročné období. Během měsíce prosince poběží Tipsport extraliga v rychlém sledu, do toho navíc turnaj Red Bulls Salute… „Musíme se na to připravit, je to veliká porce. Proto je potřeba hrát na více hráčů,“ nechal se slyšet. Třeba takový Petr Koukal toho musí mít až až. Je plně vytížený v týmu, navíc odehrál kompletní Karjala Cup v dresu českého národního týmu. To je nepředstavitelná zátěž!