28.11.2011
Jakub Vais

Rozhodly přesilovky, hodnotil porážku v Plzni kapitán Petr Koukal

PLZEŇ — Vedl svůj tým jako příkladný bojovník, ale Pardubice počtvrté v řadě neuspěly. Východočeši podlehli v Plzni místnímu celku i díky třem brankám v početní nevýhodě. Čtvrtou přidali indiáni při signalizovaném trestu. „Naše fauly a plzeňské přesilovky určily zápas,“ litoval porážky Petr Koukal.

Začátek zápasu se nám docela povedl. Nevedly se nám začátky doma, kde jsme prohrávali po třech minutách, ale sem jsme jeli s tím, že Plzeň je doma, takže jsme šli do toho víc bránit. V první třetině jsme i zaskočili domácí obranou a měli tam možná i vyloženější šance než Plzeň,“ prohlásil pardubický kapitán.

„Do druhé třetiny vstoupila Plzeň aktivně, ale paradoxně jsme šli v přesilovce do vedení. Naše fauly a plzeňské využité přesilovky rozhodly,“ pokračoval střelec osmi branek HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v této sezoně.

Právě Petr Koukal byl prvním, kdo se zapsal do gólové listiny. „Po buly jsme dobře ustáli jejich tlak v té naší přesilovce. Aleš Píša pak dostal puk na modrou a také trochu prostoru. Tušil jsem, že to bude chtít střílet rovnou, tak jsem vyrazil od mantinelu, a jak střílel tak jsem natáhl hokejku a trefilo ji to. Vyloženě šťastný gól,“ popisoval svůj zásah.

Jenže poté hned přišlo vyloučení Tomáše Zohorny a vyrovnání Plzně. Indiáni pokračovali i nadále aktivně a v další přesilovce znovu skórovali. Druhá branka hodně rozlítila pardubickou střídačku. „Myslel jsem si, že už to náš gólman měl, ale domácí hráč to vyšťoural a Straka to zametl do branky,“ řekl odchovanec Žďáru nad Sázavou.

Plzeň si to pohlídala

Domácí ještě ve druhé části odskočili do vedení 3:1 a to opět v přesilové hře. Ve třetí části se mohlo skóre posunout v pardubický prospěch, ale Lukáš Radil trestné střílení neproměnil. Velmi důležitá chvíle!

„Nemyslím si ale, že by to byl klíčový okamžik. Ale mohlo to být na 3:2. A to bylo nějakých třináct minut před koncem, takže nás to mohlo nabudit a že bychom mohli jít ke konci do tlaku. Pokusit se srovnat a uhrát tady nějaký bod. Ale vlastně dostali jsme na 4:1 a Plzeň už to hlídala. Už za stavu 3:1 jsem slyšel jejich trenéra, jak křičel, ať brání vzadu v pěti lidech,“ řekl Petr Koukal.

Ke konci zápasu ještě byl vůdce Koukal poslán na trestnou lavici. „Tam jsem prý trefil toho hráče, co měl puk do hlavy. Já jsem měl ruce dole, ale on mě neviděl, tak možná kvůli tomu, jak se tam točil. Ale to, že já trefím hráče do hlavy, to jsem nečekal. Vždyť já se po tom ledě skoro plazím,“ trpce se pousmál hráč s číslem 42.

Plzeňská prohra je zapomenuta, všechno soustředění nyní směřuje k úternímu duelu s Litvínovem. „Posledních šest zápasů se nám nedaří, prohráváme, dostáváme navíc laciné góly. Když nehrajeme dobře, prohráváme už po třech minutách doma. Když odehrajeme dobrou třetinu v Plzni, tak nás srazí přesilovky,“ dodal závěrem pardubický bojovník.