14.09.2011
Jan Hrabal

Mnoho srdcí - jeden tým. Klub podporuje Dětské centrum Veská

PARDUBICE — HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v intenzivním spojení s hráči A týmu rozhodl udělat další pozitivní krok ve svém vývoji a připravit dlouhodobý projekt pomoci a podpory dětem, které na startu do života nemají optimální podmínky.

Táhneme s vámi za jeden provaz

Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice jsou vidět v boji se soupeři v hokejových arénách, nyní se ale věnovali malým dětem bez rodičů. I to dalo impulz pro myšlenku vzniku pilotní fotografie projektu.

Pardubičtí hokejisté nebojují jen na sportovním poli, snaží se být prospěšní a užiteční jinde a jinak. Všichni spojují svá srdce v jeden tým, tentokrát ne v boji o titul, ale pro dobro malých dětí. Prostřednictvím tváře úspěšného hokejisty povzbuzují i ostatní kolem sebe, nejsou lhostejní k životní situaci některých dětí.

Fotografie, která zdobí úvodní stránku webu je počátkem spolupráce, která nechce být jen jednorázovým gestem, co naplno zasvítí v médiích a zase rychle zhasne. Měla by být startem k dlouhodobému vztahu se snahou pomáhat.

Ředitelka Dětského centra Veská, primářka Drahomíra Peřinová, se dlouhodobě snaží pro děti ve svém Centru vytvořit prostředí co nejvíce připomínající to domovské. Má za sebou velmi dobré výsledky a nyní chce rozšířit zázemí pro děti rekonstrukcí další části oddělení.

Hokejový klub jí chce být v této cestě nápomocný a prospěšný. Prvním krokem k budoucí spolupráci pardubického hokejového týmu s Dětským centrem Veská bylo uspořádání dražby hokejového dresu kapitána týmu Petra Koukala z probíhající soutěže European Trophy.

Petr Koukal dres spolu se svými spoluhráči podepsal a předal novému majiteli, který částkou 30 000 korun pomohl této myšlence a přispěl dětem ve Veské. Tím dotyčným byla společnost ČSOB Pojišťovna, a. s., zastoupená ředitelem obchodní divize ČSOB Pojišťovny Petrem Benešem.

V průběhu nastávající hokejové sezóny má klub v plánu několik dalších kroků, jak pokračovat v této charitativní činnosti. Nejbližším je internetový prodej dalších dresů ostatních hráčů klubu – na stránkách www.hcpce.cz, nebo možnost koupě hokejového kalendáře s kolkem „Mnoho srdcí – jeden tým“. Každý, kdo připlatí 30 korun k ceně kalendáře, zároveň pomáhá přispět na rekonstrukci dětského oddělení ve Veské.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se stal patronem Dětského centra Veská a chce mu být dobrým a pomocným partnerem. Buďte jím i vy. Mnoho srdcí – jeden tým!