28.07.2011
Jan Hrabal

Hokejisté nabírají síly v Havlíčkově Brodě, odpočinku si neužijí

HAVLÍČKŮV BROD — Pěkně zostra se pustil A tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice do další fáze přípravy na novou extraligovou sezonu. Od pondělí trénují Východočeši v Havlíčkově Brodě a na nudu si stěžovat nemohou. Program začíná po sedmé hodině ranní a končí v deset hodin v noci.

Jeden den na soustředění v Havlíčkově Brodě: čtvrtek 28. července 2011
Čas Činnost
7.15 hodin budíček
7.30 hodin snídaně
8.15 hodin sraz na zimním stadionu
8.45 až 9.45 hodin 2. skupina: tělocvična
9.00 až 10.00 hodin 1. skupina: trénink na ledové ploše
10.15 až 11.15 hodin 2. skupina: trénink na ledové ploše
10.15 až 11.15 hodin 1. skupina: tělocvična
11.30 hodin patnáctiminutový výběr v parku nebo šlapání na rotopedech
12.00 hodin oběd
12.30 až 14.30 hodin odpočinek před odpolední fází
15.15 až 16.00 hodin společná tréninková jednotka v tělocvičně
16.30 až 18.15 hodin společná tréninková jednotka na ledové ploše
18.30 hodin dvacetiminutový výběh v parku nebo kompenzační cvičení
19.00 až 20.00 hodin regenerace
20.15 hodin večeře
22.00 hodin večerka

„Máme tady ideální podmínky, nic nám nechybí,“ říká trenér Pavel Hynek k soustředění v Havlíčkově Brodě. Jeho svěřenci mají v Kotlině ideální zázemí, všechno je všude blízko, vše je perfektně zařízeno, a tak se hráči mohou soustředit jenom na svou práci. A že jí je!

Budíček je oficiálně ve čtvrt na osm ráno, pak jdou hráči na společnou snídani a hodinu po vylezení z postelí se již hlásí na zimním stadionu. „Tréninky máme rozdělené do dvou skupin. Jedna jde na hodinu na led, druhá do tělocvičny, po desáté hodině dopoledne se prostřídají,“ přibližuje itinerář pardubický kouč.

Všichni tři trenéři jsou ve velikém zápřahu. Pavel Hynek a Ladislav Lubina se střídají na ledě, Miroslav Nosek kraluje v tělocvičně, kde nakládá hráčům zajímavě náročná cvičení. Ve čtvrtek měli hokejisté odpuštěnou posilovnu, v jiné dny samozřejmě zavítali nazvedat tuny závaží.

Dopolední tréninky utečou jako voda, vše běhá jak po drátkách. Výborně vybavená tělocvična je součástí areálu, hráči to mají z prostorných šaten pár kroků podél ledové plochy a po schodech nahoru pod sektorem hostujících fanoušků na havlíčkobrodském zimním stadionu.

„Vybavení tu je skutečně parádní. Sluší se poděkovat všem, kteří se o nás starají, jsme velmi spokojeni,“ s radostí konstatuje Pavel Hynek a přidává: „Rovněž výborné podmínky máme v Penzionu Hurikán, hráči mají opravdu výborné podmínky, strava je bohatá a vynikající.“

Ve čtvrtek se k obědu podával jako předkrm těstovinový salát, poté hráči dostali zeleninový výběr a navrch jako hlavní chod půl kuřete s rýží.

Krátký relax po bohatém obědě a pak zpátky do práce!

Pouze po obědě mají hráči chvíli odpočinku, jinak celý den pracují, a že to je na jejich výrazech v obličejích vidět. Odpolední blok začíná po půl třetí odpoledne, kdy se všichni sejdou na zimním stadionu a absolvují skoro hodinovou průpravu pod vedením Miroslava Noska.

Celá pětačtyřicetiminutovka je velmi pestrá a všichni si u ní užijí spoustu legrace. Zvláště při gymnastických cvičeních, při kterých dochází k zajímavě komickým situacím. To neznamená, že se hráči flákají. Naopak!

Třeba ve čtvrtek cvičili hráči s hrazdičkami, nedodrželi však stanovený počet kliků. Bystrý trenér si všeho všiml a všichni museli opakovat. Museli, jinak to nešlo…

Po náročné hodině tělocviku jdou hráči odpoledne společně na led. Ten je zase doménou trenérské dvojice Pavel Hynek – Ladislav Lubina. Druhý jmenovaný se často s chutí zapojuje do baga, ve kterém prokazuje, že hokejová šikovnost mu je stále stoprocentně vlastní.

Po takřka dvouhodinovém tréninku na ledě se ještě hráči vyklušou v nedalekém parku a zasednou ke společné večeři. Po ní už moc energie nezbývá, a tak jdou spát. Zítra je totiž čekají další galeje.

Fotogalerie