25.07.2011
Jan Hrabal

Jde se na led! Hokejisté začnou trénovat v Havlíčkově Brodě

PARDUBICE — V pondělí 25. července 2011 v 10.00 hodin dopoledne vyjedou hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice poprvé na ledovou plochu v rámci přípravy na novou sezonu. Nebude to však v Pardubicích, ale v nedalekém Havlíčkově Brodě, kde zahájí další fázi předsezonních tréninků na soustředění.

Tréninky na ledě v Havlíčkově Brodě
Den Dopolední fáze Odpolední fáze
Pondělí 25. července 2011 10.00–11.30 hodin 16.30–17.15 hodin
Úterý 26. července 2011 9.00–11.15 hodin 16.30–17.15 hodin
Středa 27. července 2011 9.00–11.45 hodin 16.00–17.30 hodin
Čtvrtek 28. července 2011 9.00–11.15 hodin 16.30–17.15 hodin
Pátek 29. července 2011 9.00–11.15 hodin 16.30–17.15 hodin

Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se sejdou v pardubické ČEZ Areně v pondělí 25. července 2011 po půl sedmé ráno, aby zhruba po hodině odjeli autobusem směr Vysočina, kde budou až do pátečního podvečera.

„Takto brzký sraz máme z důvodu, že v sedm hodin ráno mají hráči naplánované odběry krve a o půl osmé ráno odjíždíme do Havlíčkova Brodu,“ přiblížil aktuální program trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek. Hlavně mladší hráči se sejdou u arény dříve, aby pomohli naložit nezbytné vybavení, které všichni v Havlíčkově Brodě využijí.

Hráči odevzdají krev potřetí během posledního období. „Jedná se o základní vyšetření hráčů, abychom věděli, že v sobě nemají nějaké nemoci a mohou naplno trénovat. Ukáže nám to aktuální stav každého hráče. Krev jsme brali na začátku přípravy, pak po soustředění ve Špindlerově Mlýně a teď ji bereme znova. Krev nám ukáže, zda jsou hráči v naprostém pořádku. Každý byl někde na dovolené a chceme mít jistotu, že organismy jsou v pořádku,“ zdůvodnil trenér pardubických hokejistů.

V Havlíčkově Brodě potrénuje takřka kompletní tým hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Jedeme všichni. Ze současného kádru bude chybět pouze Corey Elkins, ten se připojí 1. srpna. Hráči po zranění jedou také, budou mít obměněné tréninky s kondičním trenérem,“ řekl Pavel Hynek.

Program je přesně vytýčen a patří mezi náročnější. Každý den čeká na hokejisty pořádná porce práce. „Soustředění v Havlíčkově Brodě máme od pondělí do pátku. Jedná se o čtyřfázové tréninky, kde dopoledne jsme v posilovně a na ledě a odpoledne máme suchou fázi v tělocvičně a společný led. Takhle to půjde od pondělí do pátku, kdy končíme večer v Havlíčkově Brodě. Pak mají kluci volný víkend a další pondělí půjdou na led už v Pardubicích,“ informoval trenér pardubických hokejistů.

„Toto soustředění je kondičního charakteru, takové budou první tři týdny předzávodního období. První týden je zaměřen na kondici, budeme tam ve třiceti lidech, takže se budeme dělit na party. Odpoledne budeme společně mít suchou fázi a led,“ pokračoval Pavel Hynek.

Sehrát modelový zápas by nemělo význam

Všechny dny budou podobné, pouze středy bude krapet odlišná oproti ostatním dnům. „Ve středu změníme dopolední tréninky na blok, kdy budou na ledě útočníci na ledě, pak budeme společně a útočníci potom odejdou do posilovny a obránci budou na ledě. To budou dva speciální bloky pro obránce a útočníky. Ve středu odpoledne budeme na ledě, pak máme regenerace,“ prohlásil Pavel Hynek.

Hokejisté Pardubic budou v Havlíčkově Brodě trénovat až do pátku. Neodehrají zde žádný modelový zápas. „O tom jsme ani nepřemýšleli. Před novou sezonou hrajeme s Hradcem Králové, pak osm utkání European Trophy a s Třincem těsně před startem extraligy. To je akorát, proto nemá význam hrát modelové utkání v Havlíčkově Brodě,“ zdůvodnil trenér pardubických hokejistů.

Soustředěním v Havlíčkově Brodě začíná hokejistům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice předsezonní přípravy. Po třech týdnech volna se konečně dostanou do bruslí a sklouznou se po ploše, která je jejich živobytím. Zatímco hráči mohli v posledních dnech odpočívat, pro členy realizačního týmu to absolutně neplatí.

„Byl jsem tři dny v Maďarsku v termálních lázních, to bylo parádní. Pak jsem byl pár dní na chalupě a pak jsme jeli na Džerbu na týden. Utíkalo to rychle, ale od hokeje si člověk moc neodpočine. Ob den jsem v kontaktu s panem Kusým, řešili jsme příchody Josefa Melichara a Vladimíra Sičáka, pak Coreyho Elkinse a další hráče… Pro nás členy realizačního týmu to není moc odpočinek, chystáte do toho soustředění a další věci. To uteče jako nic,“ doplnil s úsměvem Pavel Hynek.