31.03.2011
(HoH)

Rastislav Špirko dohrával se zlomeninami, teď už je po operaci

PARDUBICE — Útočník HC Eaton Pardubice Rastislav Špirko se v posledním letošním zápase v pardubickém dresu zranil a musel jít na operaci. V úterý podstoupil zákrok v Pardubické krajské nemocnici. „Mám zlomenou lícní kost a horní čelist,“ řekl slovenský forvard.

Zdravotní patálie se přihodily během nedělního utkání na ledě Vítkovic. Ve 24. minutě po ostré Mezeiově střele dostal pukem do obličeje. Po tomto střetu byl odvezen na střídačku, kde jej ošetřili lékař s maséry. Rastislav Špirko zápas statečně dohrál.

„Snažil jsem se jít před bránu a zaclonit výhled brankáři. Přišla střela a nestihl jsem reagovat. Zápas jsem dohrál v bolestech, v tu chvíli mě totiž rozhodně nenapadlo, že by to mohlo být až tak špatné,“ uvedl Rastislav Špirko.

Ten absolvoval nezbytná vyšetření v pondělí. „Ukázalo se, že mám zlomenou lícní kost a horní čelist. Vzali mě v Pardubicích na příjem v nemocnici a hned v úterý operovali,“ pokračoval odchovanec martinského hokeje.

Nyní jej čeká klidový režim. „V následujících třech týdnech mě čeká měkká strava a až zhruba po měsíci mohu začít s tréninkem,“ prohlásil.

„Vše bude úplně zahojené až tak po dvou až třech měsících. Do té doby se bohužel musím vyhýbat jakýmkoliv kontaktním sportům,“ doplnil Rastislav Špirko.