25.03.2011
Jan Hrabal

Tomáš Zohorna zbraně neskládá. Musíme vyhrát v Ostravě, ví dobře

PARDUBICE — Do nepříjemné situace se dostali hokejisté HC Eaton Pardubice v semifinálové sérii s Vítkovicemi. Eaton prohrál i druhý domácí zápas, a tak Ostravané vedou 3:1 na zápasy. Mistr stojí nad propastí. Vybalancuje toto postavení? „Pevně věřím, že ano,“ má jasno Tomáš Zohorna.

Právě on otevřel gólový účet napínavého zápasu. Ve 35. minutě se dokázal prosadit v poměrně spletité situaci před a za Málkovou brankou. „Jeli jsme tři na dva, já jsem nahrával Danu Rákosovi, pak se to odrazilo za bránu. Tomáš Kůrka to hnedka poslal před ní, ono to skočilo do vzduchu a já se to snažil trefit. Naštěstí to tam spadlo,“ popisoval moment, který poslal Pardubice do vedení 1:0.

„Roman Málek byl mimo, když jel Tomáš za bránu, tak jsem se modlil, aby to hned poslal před kasu zpátky. Se štěstím jsem to ze vzduchu trefil a skóroval,“ pokračoval Tomáš Zohorna.

Pardubičtí hokejisté se oproti středě zlepšili. Dohrávali souboje, byli i střelecky aktivnější. Každý divák musel vidět, že Východočeši se doslova rvali o výsledek. Nakonec však se musel sklonit před soupeřem z Ostravy.

Burgerova formace se neprosadila

Co rozhodlo? „Smůla… Mezimu (Branislav Mezei – pozn. red.) přeskočil puk, podjelo mu to a oni to dobře sehráli dva na jednoho. Padl gól a bylo po zápase,“ litoval momentu v čase 65:48.

„Hráli jsme dobře, pracovali jsme týmově, moc jsme chtěli vyhrát. Štěstí se ale naklonilo na jejich stranu a vyhráli,“ chválil tým Tomáš Zohorna. A měl pravdu, hráčům šlo kromě koncovky těžko něco vytknout…

Zohornova formace dostala před zápasem těžký úkol: uhlídat Burgerovu pětku. To se pardubickým hráčům povedlo. „Trenér nám před zápasem řekl, že budeme chodit na jejich první formaci. Měli jsme za úkol je hlídat, hlavně najíždějícího Burgera s Ujčíkem. Odvedli jsme dobrou práci, šli jsme po nich, docela se nám to povedlo. Navíc jsme dali gól,“ konstatoval centr „checking line“.

Je jasno: Pardubice musí v Ostravě vyhrát

„Snažili jsme se dohrávat souboje a snažili se je i trochu vyprovokovat, i oni se chtěli rvát, tak tam něco padlo. Proto jsem byl dvakrát vyloučený, ale dohromady se nic nestalo. Tohle se nám docela dařilo, něco podobného budeme hrát u nich,“ nechal se slyšet Tomáš Zohorna.

V Ostravě je ale obrovské kluziště o rozměrech třicet krát šedesát metrů. „Je tam větší hřiště, ale nám nic jiného nezbývá. Musíme vyhrát a vrátit se do Pardubic. O to nám teď jde,“ jasně vyhlásil.

„Pokud nevyhrajeme, končí nám sezona. Půjdeme do zápasu s lehkostí, je to buď, a nebo. Prohráváme 1:3, musíme makat a vyhrát v Ostravě. Tak je to dané,“ dodal Tomáš Zohorna.

Fotogalerie