19.03.2011
(HoH)

Jan Kolář: Zklamali jsme v koncovce

OSTRAVA — Hokejisté HC Eaton Pardubice nevstřelili v Ostravě ani branku, s Vítkovicemi prohráli v úvodním semifinálovém utkání 0:4. Eaton byl horší v zakončení, ani jedna střela ze třiceti nepropadla za záda Romana Málka. „Inkasovali jsme po našich hrubých chybách,“ prohlásil po zápase útočník Jan Kolář.

Tenhle borec měl snad nejvíce střel. A jakých… Každý jeho pokus byl nebezpečný, ale se všemi si vítkovický gólman poradil. „Zklamali jsme v zakončení, našimi chybami jsme jim darovali góly,“ litoval odchovanec boskovického hokeje.

„Ten první byl do šatny, bylo půl minuty do konce, měli jsme puk na holích, ale trefili jsme je do brusle. Nějak to tam hodili a gól,“ pokračoval útočník Jan Kolář.

Pardubice inkasovaly v čase 19:44. Druhý gól obdržely ve 28. minutě. „Na začátku druhé třetiny jsme do nich zase bušili, gól na 2:0 je ale hodně povzbudil. My jsme se do nich tlačili, ale oni hráli chytře. Umožnili jsme jim skórovat, sami jsme se neprosadili, proto jsme prohráli,“ nechal se slyšet pardubický forvard.

Jan Kolář se několikrát v prvním utkání semifinále play off dostal do nebezpečného zakončení. Třeba hned na začátku zápasu, kdy ujel všem, ale v souboji s Romanem Málkem pohořel.

„Nájezd si až tak nevyčítám, zvolil jsem zakončení, které nebylo špatné, ale on nechal dobře nohu. Zabránil však nohou gólu. Měl jsem i pár střel, ale chyběla tomu přesnost, snažil jsem se to provést dobře, ale nevyšlo to,“ litoval promarněné šance v 8. minutě utkání.

Zvýšit důraz, radí Jan Kolář

Pardubice vstoupily do zápasu docela aktivně, v první desetiminutovce soupeře přestřílely, ale ten odolal. „Oni přečkali naše šance, pak se to otočilo,“ prohodil smutně hráč s číslem 48.

Prohra v prvním semifinálovém utkání s Vítkovicemi znamená, že východočeská vítězná série v play off skončila. Zastavila se na čísle 16. „Tady nejde srovnávat loňskou a letošní sezonu. Prohráli jsme pátý zápas v play off, to je hokej. Zítra to začíná od 0:0, my se popereme o to, abychom odjeli z Ostravy se stavem 1:1 na zápasy,“ prohlásil Jan Kolář.

Pokud chtějí Pardubice uspět, musí se hlavně vyvarovat chybám, které je potopily v prvním duelu na ostravském ledě. „Ty jednoznačně vedly k inkasovaným brankám. Mysleli jsme si, že některé situace jsou v klidu, ale opak byl pravdou. Vítkovice z toho vytěžily góly,“ řekl Jan Kolář.

„Musíme přidat také na důrazu, i když je to těžké na tomto velikém kluzišti,“ přidal s tím, že nutné znepříjemňovat práci Romanu Málkovi. „To je pokyn jako v každém utkání, abychom se tlačili před brankáře a clonili mu,“ doplnil Jan Kolář.