20.03.2011
Jan Hrabal

Starší dorost vyzve v play off Třinec

PARDUBICE — V pondělí 21. března 2011 zahájí svou pouť vyřazovacími boji starší dorostenci HC Eaton Pardubice. Ti od 18.00 hodin nastoupí ve velké hale ČEZ Areny k osmifinále play off proti celku HC Oceláři Třinec. Přijďte podpořit pardubické naděje v boji o účast na finálovém turnaji této věkové kategorie!

Osmifinále extraligy staršího dorostu
Den Zápas Začátek
Pondělí 21. března 2011 1.: HC Eaton Pardubice – HC Oceláři Třinec 18.00
Středa 23. března 2011 2.: HC Oceláři Třinec – HC Eaton Pardubice 18.00
Čtvrtek 24. března 2011 Příp. 3.: HC Oceláři Třinec – HC Eaton Pardubice 13.00

Starší dorostenci HC Eaton Pardubice bez problémů postoupili do vyřazovacích bojů. „Tým splnil nad očekávání sezonu. První polovinu základní části měl vynikající výsledky a vyrovnal se s odchody hráčů do juniorů, myslím tím Březinu, Starého nebo Langhamera. Dostali jsme se do skupiny A, to bylo pozitivní,“ ohlédl se za startem soutěže trenér Jiří Fibiger.

„Ve druhé polovině soutěže jsme už neměli takové výsledky, měli jsme tam období, kdy jsme měli nemocné hráče, bylo jich deset jedenáct, trvalo to i měsíc. Jezdili s námi kluci z mladšího dorostu a chvíli nám trvalo, než se tým zase dostal nahoru,“ pokračoval kouč pardubických mladíků.

Podle něj je pozitivní, že za starší dorost nastoupili i věkem mladší hráči. „Zahráli si kluci ročníku 1995 z mladšího dorostu. Pomineme-li brankáře, tak jsme v této sezoně obehráli ke třiceti hráčům,“ řekl trenér starších dorostenců.

Jiří Fibiger opět postoupil coby trenér se svým týmem do play off. „Asi jsem měl štěstí na dobré týmy,“ pousmál se nad bilancí osmi postupů s pardubickými mládežníky do vyřazovacích bojů v posledních letech.

K dispozici pro klíčový závěr sezony má nejsilnější kádr. „Teď se nám vrátili kluci z juniorů a v tomto složení budeme bojovat v play off,“ prohlásil trenér starších dorostenců HC Eaton Pardubice.

Východočeši skončili ve skupině A na posledním dvanáctém místě. „Nám z první fáze soutěže nepostoupily Mladá Boleslav a Liberec, proti kterým jsme v první fázi uhráli šest vítězných zápasů. Díky tomu jsme si nepřevedli osmnáct bodů do skupiny A, kam se dostaly jiné týmy,“ připomněl Jiří Fibiger. Pokud by se tak stalo, tak by Eaton úspěšně dobýval pozice v elitní čtyřce.

„Tyto ročníky nejsou tak hokejově silné jako 1992. Máme ale silný tým, je s nimi radost pracovat. Celou sezonu makal naplno i za nepříznivých okolností. Je opravdu radost s nimi pracovat, protože oni chtějí sami,“ komentoval sílu týmu před nadcházejícími boji.

Podle něj je jeho největší síla v pracovitosti, kluci táhnou za jeden provaz. „Povaha týmu je výborná, má skvělou morálku a je tady výborná parta. Hokejově a dovednostmi na tom není tak dobře jako ročník 1992,“ srovnával.

I tak má ale ve svém výběru silné individuality, na které se může spolehnout. „Brankář Langhamer už chytal první ligu v Chrudimi, o něj se budeme opírat. Březina bude hrát asi třetí play off dorostu, podobně na tom je i Škvor. Máme tam hráče, kteří by mohli být lídry,“ zamyslel se Jiří Fibiger.

Pardubice změří síly v osmifinále play off extraligy staršího dorostu síly s Třincem. „Chceme postoupit!“ jasně vyhlásil kouč, jehož svěřenci v této sezoně s Oceláři dvakrát prohráli. Doma 3:6 a ve Werk aréně 1:4.

„Víme, že to bude hodně těžké. Série začíná v pondělí v Pardubicích, pak se bude hrát ve středu a eventuálně ve čtvrtek. Třinec patří k top týmům mládeže. Snad budeme mít i štěstí, zvedli jsme sebevědomím výhrou 6:2 v posledním kole nad Plzní, tak snad to bude ku prospěchu,“ řekl trenér Eatonu.

„V mládeži nejde říci, kdo je favorit, tady je to zcela otevřené. Bodově třeba Sparta je nahoře, ale my s ní sehráli velmi vyrovnané zápasy, kdy jsme o gól prohráli nebo vyhráli. Bude to o momentální formě v zápasech, jak to kluci zvládnou,“ dodal pardubický trenér.

Vzájemné zápasy v sezoně

33. kolo, pátek 7. ledna 2011:
HC EATON PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:6 (1:0, 2:3, 0:3).
Branky a nahrávky Pardubic: 9:16 Moravec (Mejtský), 22:02 Zelinger (Divecký, Mejtský), 31:38 Poulíček (Mládek, Řezníček) – 28:38 Vrabel (Hájek, Matuš), 30:18 Samek, 37:26 Franek (Samek), 42:15 Hájek, 52:27 Matuš (Vrabel, Jaroš), 57:16 Kofroň (Cienciala). Rozhodčí: Stolín – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Repe (Třinec) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 60. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:6.
HC Eaton Pardubice: Bernart – Pištora, Petira, Mládek, Pilný, Voženílek, Divecký, Kubín, Fridrich – Schneider, Chmelař, Vachutka – Poulíček, Bureš, Řezníček – Moravec, Mejtský, Zelinger – Havel, Chvojka, Pipek.
HC Oceláři Třinec: Chvostek – Běhal, Jonáš, Kurzok, Pisarik, Repe, Štencel, Valíček – Chvostek, Cienciala, Franek, Hájek, Ižacký, Jaroš, Kofroň, Matěj, Matuš, Ohera, Pargáč, Samek, Slovák, Vrabel.

39. kolo, pátek 28. ledna 2011:
HC OCELÁŘI TŘINEC – HC EATON PARDUBICE 4:1 (2:1, 2:0, 0:0).

Branky a nahrávky: 2:47 Ohera (Jaroš, Vrabel), 5:41 Bumbál (M. Chvostek), 23:35 Bezuška (Bumbál), 32:20 Bumbál (Matuš, Chvostek) – 6:42 Vachutka (Starý). Rozhodčí: Mrkva – Bojda, Mikler. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 61. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
HC Oceláři Třinec: D. Chvostek – Bezuška, Kurzok, Blahuta, Bumbál, Pargáč, Slovák, Ohera, Ižacký, Malyjurek, Valíček, Jonáš, M. Chvostek, Štencel, Běhal, Franek, Repe, Vrabel, Matěj, Jaroš, Matuš.
HC Eaton Pardubice: Veselý (Bernart) – Kubín, Fridrich, Poulíček, Mládek, Chmelař, Pipek, Žilák, Starý, Moravec, Vachutka, Zelinger, Bureš, Zahaluk, Schneider, Petira, Řezníček, Mejtský, Voženílek.