27.11.2010
Jan Hrabal

Jiří Cetkovský se statečně bil před bránou. A byly z toho dva góly!

PARDUBICE — Právě jeho dva góly nasměrovaly hokejisty HC Eaton Pardubice k tříbodovému zisku. Jiří Cetkovský se v utkání s Kladnem dvakrát prosadil, vstřelil góly na 2:1 a 3:1 v rozmezí tří minut. Právě jeho druhá trefa po Rákosově pasu byla vítězná.

„Šel jsem do zápasu s tím, že chci podat maximální výkon a pomoci klukům, abychom Kladno porazili,“ hlásil důrazný centr po skončení utkání.

První třetina nepřinesla bůhvíjaký hokej. Pardubice ji prohrály 0:1, ale od druhého dějství se hra Východočechů zvedla, Eaton soupeře přestřílel a nakonec s osmitisícovou návštěvou oslavil důležité vítězství.

Proč důležité? Protože přišlo po krátké sérii tří porážek v řadě, po kterých Pardubice spadly v tabulce na osmou pozici. „Bavili jsme se o tom v kabině. Změnili jsme pár věcí a určitě to prospělo,“ přiznal Jiří Cetkovský. Eaton se po páteční výhře vrátil do elitní šestky s dvoubodovým dostřelem na třetí Kometu Brno.

Kluci odvedli výbornou práci

Jiří Cetkovský se vrátil do pardubické sestavy v úterý proti Karlovým Varům. Předtím vinou zranění absentoval. Ještě ve středu nastoupil za Chrudim proti Hradci Králové, aby se rozehrál.

Oba góly, mimochodem první v sezoně, vstřelil obr v pardubické ofenzívě po spolupracích s mladíky Robertem Kousalem a Danielem Rákosem. „Od toho tady jsem, aby bych znát před brankářem. Bylo štěstí, že se mi to tam dvakrát odrazilo. Kluci ze čtvrté formace Daniel Rákos a Robert Kousal odvedli dobrou práci a vyšlo nám to,“ radoval se ze dvou gólů, které přihrály všechny body do pardubické kapsy.

„Mně je jedno, jestli hraji v první nebo čtvrté pětce. Snažím se odvést maximum, každé střídání se snažím makat naplno a odvést, co nejlépe umím,“ pokračoval Jiří Cetkovský.

Ve Zlíně nesmíme faulovat!

Pardubice výhrou nad Kladnem zastavily propad tabulkou. Další body mohou získat v neděli ve Zlíně, kde se od 18.10 hodin představí proti týmu PSG. I další zápas hrají Pardubice venku,  v úterý od 17.30 hodin. „Chodíme zápas od zápasu. Snad uděláme nějaké body ve Zlíně i Mladé Boleslavi,“ nechal se slyšet prostějovský odchovanec.

K úspěchu na Valašsku povede podle něj stoprocentně organizovaná a zodpovědná hra. Eaton musí hrát také čistě, protože Zlín má kvalitní přesilovky. Ten má o tři procenta vyšší úspěšnost oproti Pardubicím, které Kladnu vstřelily dvě branky v početní převaze.

„Prostě nesmíme udělat faul, oni mají výborné přesilovky. A pokud ano, tak je musíme ubránit. Musíme mít dobrou obranu a využít každou šanci, která se naskytne. Jedině tudy vede cesta k bodům,“ doplnil Jiří Cetkovský.

Fotogalerie