24.11.2010
Jan Hrabal

Novým asistentem trenéra HC Eaton Pardubice je Pavel Hynek

PARDUBICE — Trenér Josef Jandač zná jméno své nového kolegy na střídačce. Jeho novým asistentem se po dnešním podpisu smlouvy do konce probíhající sezony stal Pavel Hynek.

Pardubický hokejový klub hledal nástupce Jana Votruby, který odešel do Petrohradu, týden. Volba nakonec padla na Pavla Hynka, který na začátku sezony působil ve Slovanu Bratislava. „Upřednostnili jsme představu našeho hlavního trenéra. Ten se rozhodl pro Pavla Hynka coby svého kolegu,“ uvedl generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

„Oni spolu několikrát spolupracovali, jsou si trenérsky blízcí. Využili jsme situace, že Pavel Hynek skončil své angažmá na Slovensku v Bratislavě,“ pokračoval Zbyněk Kusý.

Během úterka se podařilo vyřešit všechny podrobnosti týkající se Hynkova vyvázání ze smluvního vztahu se Slovanem Bratislava. „Hned ve středu brzy ráno podepsal Pavel Hynek smlouvu do konce sezony v Pardubicích a již dnešní trénink povede po boku Josefa Jandače,“ uvedl generální manažer HC Eaton Pardubice.

Podle něj pracoval klub při volbě nového asistenta s pěti jmény. Nakonec padla volba na Pavla Hynka. „Pro něj jsme se rozhodli hlavně proto, že to pro trenéra Jandače byla první varianta,“ dodal Zbyněk Kusý.

Profil Pavla Hynka

Pavel HynekK hokeji přivedl Pavla Hynka v šesti letec otec. Jako mladý začínal na ledě pražské Sparty, kde prošel všechny věkové kategorie od přípravky až do juniorů. Následovalo studium na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy obor trenérství a současně hrál druhou národní ligu za pražský ČLTK.

Pavel Hynek stál na střídačkách různých týmů již od dokončení fakulty. Velkou část této velké porce strávil u kormidla Sparty, kde trénoval tamní mladíky. S juniorkou vyhrál mistrovství republiky, posléze pracoval u „A“ týmu Pražanů. V sezoně 1999/2000 jej získal po boku Františka Výborného, o dva roky spolu s Václavem Sýkorou.

Nový asistent trenéra HC Eaton Pardubice byl úspěšný i u reprezentační mládeže, v roce 2001 získal mistrovský titul coby asistent trenéra u českého národního týmu do dvaceti let.

Velkou výzvou pro něj bylo jmenování do pozice hlavního trenéra Ústí nad Labem v roce 2004. Slovan se v sezoně 2005/2006 stal vítězem první ligy, ve finále porazil Mladou Boleslav. V baráži o extraligu ale neuspěl se Vsetínem. O rok později byl v průběhu sezony od prvního mužstva odvolán.

Další jeho štací bylo Znojmo, kde se setkal se svým učitelem z vysoké školy Václavem Sýkorou, v roce 2008 převzal coby hlavní kouč celek Plzně. Západočeský tým přivedl přes vypjaté čtvrtfinále s Pardubicemi do dalšího kola play off, ve kterém Plzeň narazila na Slavii.

Jeho doposud posledním angažmá v české nejvyšší soutěži bylo působení na lavičce pražské Sparty, kde začal minulou sezonu, ale koncem října byl odvolán. V tomto soutěžním ročníku pokračoval v Karlových Varech, ale nedokončil jej.

Tuto sezonu začal na postu hlavního trenéra slovenského velkoklubu HC Slovan Bratislava. Po prohře ve Skalici ve 25. kole slovenské extraligy byl odvolán a 24. listopadu 2010 se stal novým asistentem trenéra HC Eaton Pardubice.