22.11.2010
Jan Hrabal

Junioři otočili dvoubrankové vedení soupeře a vyhráli v Jihlavě

JIHLAVA — Důležité vítězství si v utkání 33. kola NOEN extraligy juniorů připsali pardubičtí mladíci. Ti sice prohrávali v Jihlavě 0:2, nakonec ale i díky hattricku Tomáše Noska soupeře přestříleli a vyhráli 6:4.

Extraliga juniorů, 33. kolo, pondělí 22.11.2010, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

4:6
2:1, 0:2, 2:3
Branky a nahrávky: 4:50 Vysloužil (Polcar), 8:52 Protasenja (Pometlo), 43:14 Martínek (Vysloužil), 55:25 Protasenja (Kuřítko) – 14:33 Kapec (Zdráhal), 27:06 Dočekal (Lenoch, Vondráček), 31:42 Nosek (Půhoný), 45:26 Nosek (Beneš, Půhoný), 48:59 Vondráček (Kousal), 53:48 Nosek (Půhoný, Hemský). Rozhodčí: Homola – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:2. Diváci: 100. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:6, 4:6.
Dukla Jihlava: Jíra (49. Rittich) – Kolda, Martínek, Hlaveš, Cirhan, Jaroš, Zadražil, Šťastný – Polcar, Mikeš, Vysloužil – Protasenja, Pometlo, Kuřítko – Prokš, Zídek, Brychta – Němec, Matějka, Kasalý
Dynamo Pardubice: Langhamer – Zdráhal, Havlík, Krejnus, Starý, Beneš, Lenoch – Hemský, Nosek, Půhoný – Dočekal, Kousal, Vondráček – Moučka (10. Křečan), Březina, Kapec.

Komentář

Do úvodu utkání, přesně tak, jak uvádějí oba dva trenéři, lépe vstoupila Dukla. A také z toho patřičně vytěžila. Po buly, v důsledku zakázaného uvolnění, puk putoval k Martinu Vysloužilovi, který ho posílá za brankovou čáru. O několik okamžiků později si odjíždí sednout na trestnou lavici Patrik Lenoch za krosček. Po necelé minutě přesilovou hru využívá Anatolij Protasenja a po střele Adama Pometla trefuje kotouč mezi brankáře Langhamra a pravou tyčku jeho brány. Běhěm první třetiny se ještě podařilo snížit Lukáši Kapcovi, který trefuje puk do levého horního rohu Jírovy branky.

Ve 27. minutě skóroval Martin Dočekal, když zamířil skulinku mezi Jírou a pravou tyč - 2:2. Po chvíli puk za Jíru doslova došťouchal Tomáš Nosek, když brankář neměl puk plně pod kontrolou. Velkou šanci měl opět Anatolij Protasenja, ale nepodařilo se mu po průjezdu celým hřištěm zakončit do brány.

Třetí třetina přinesla jednou tolik branek. Vyloučen byl pardubický Lukáš Kapec za sekání. Dukla přesilovou hru dokázala využít. Na 3:3 vyrovnal Lukáš Martínek, který využil pomalu se vracejícího Langhamra a puk z jeho hole letěl přesně mezi bruslí a tyčí konstrukce.

Další hráč, který usedal na trestnou lavici byl Štěpán Cirhan a toho na oplátku využili hosté. Od modré čáry střílí Tomáš Nosek a trefuje pravou šibenici Jírovy klece. Pardubicím to ovšem nestačilo a další gól střílel Tomáš Vondráček opět do pravého horního rohu brány - 3:5.

Nastalo též střídání domácích brankářů a do brány přijel David Rittich. Po několika střelách však zdolali i nového brankáře. Po úniku dvou hráčů Pardubic se do brány po několika přihrávkách trefuje Tomáš Noska.

V závěru utkání ještě snižuje Anatolij Protasenja, který využívá přesilovku pět na tři a střílí puk do mezírky mezi Langhamrem a bránou. Utkání tedy končí 4:6.

Ohlasy po utkání

Jiří Seidl (trenér Pardubic): "Nám se moc nepovedl vstup do utkání, ta třetina byla taková ustrašená. Čekali jsme na to, s čím soupeř přijde. Po první třetině jsme si řekli v kabině pár věcí. V té druhé třetině už to začlo fungovat. Myslím, že za stavu 0:2 jsme se zvedli. Vyhráli jsme spravedlivě."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): "Vstup jsme neměli špatný, ale kluci potom ve druhé třetině polevili a soupeř nás začal tlačit. Z toho také vytěžil vyrovnání, už se nesli na nějaké vlně. Začli nám chodit do gólmana. My jsme dneska nebyli schopni pokrývat dorážky a být okolo brány agresivnější, tím nás soupeř přehrával. Dával nám góly z dorážek. Dva, kdy se to dalo tečnout, ale s tím se nedá nic dělat. Musíme se z toho poučit a připravit se na další zápasy."

Zápasy v sezóně

přát., 5. 8. 2010
JIH - PCE
7:3
přát., 12. 8. 2010
PCE - JIH
3:2
33. kolo, 22. 11. 2010
JIH - PCE
4:6
44. kolo, 15. 1. 2011
PCE - JIH
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube