22.11.2010
Jan Hrabal

Měli jsme na to v Brně bodovat, konstatoval Jakub Nakládal

BRNO — Podruhé v sezoně prohráli hokejisté HC Eaton Pardubice o jeden gól s Kometou Brno. V Hale Rondo sehráli Východočeši včera vyrovnaný zápas, na bodový zisk nedosáhli. „Měli jsme na to v Brně vyhrát. Nezvládli jsme to, je to škoda,“ litoval porážky 2:3 obránce Jakub Nakládal.

Podle nejlepšího obránce minulé sezony byl Eaton aktuálně druhému celku extraligové tabulky vyrovnaným soupeřem. „Jim sice pomáhá publikum, ale jinak nehráli nic zázračného. Kometa to po sobě střílela, hrála na dlouhé brejky,“ hodnotil pardubický zadák nedělní zápas pod Špilberkem.

Pardubice inkasovaly hned zkraje zápasu v první přesilovce pro Brno. Východočeši vyrovnali stav v závěru prostřední dvacetiminutovky také v početní výhodě zásluhou Aleše Píši. Kometa však zvládla jedenapadesát sekund před druhou sirénou skórovat a opět vedla.

„To bylo asi nejdůležitějším momentem zápasu. My se dlouho snažili vyrovnat na 1:1, což se nám v závěru druhé třetiny podařilo. Tento stav jsme ale měli udržet a nenechat si vstřelit gól do šatny,“ pokračoval Jakub Nakládal.

Právě gól Radka Dlouhého byl velmi důležitým pro vývoj střetnutí… „Bylo velkou škodou, že jsme si ho nechali dát. Jim to určitě vyhovovalo, je to dostalo na koně, my zase museli dotahovat a hrát na risk,“ komentoval obránce HC Eaton Pardubice.

Doma chceme vyhrát a vrátit se do elitní čtyřky!

Pardubice a Kometu zdobí statisticky nejlepší obrany. Eaton inkasoval padesát gólů ve dvaadvaceti duelech, Brno inkasovalo o tři branky více, ale má o jeden odehraný zápas více.

„Oni hrají nejjednodušší hokej, co jde hrát. Nic nevymýšlí, dávají si dlouhé nahrávky o mantinel na modrou a z toho se snaží jít do brány. Hrají výborně do obrany, snaží se to tam zavřít a nikoho nepouštět do šancí. Mají také velmi kvalitního brankáře, opravdu jim chytá výborně,“ vysekl poklonu defenzívě Brňanů.

Hokejisté Pardubice sice po porážce v Brně vypadli z elitní čtyřky, do ní se ale mohou vrátit po úterní dohrávce s Karlovými Vary. „Je to výborná možnost, jak se vrátit v tabulce nahoru. Chceme Karlovy Vary porazit, abychom se posunuli výše,“ řekl Jakub Nakládal.

„Půjdeme na to s čistou hlavou, po dvou zápasech venku nás čeká domácí utkání před našimi fanoušky. Chceme bodovat naplno. Za víkend jsme uhráli pouze bod, takže o to více toužíme zvítězit,“ prohlásil pardubický obránce.

„Sezonu máme slibně rozjetou, proto musíme jít aktivně dál. Nesmíme se uspokojit, ale naopak nadále naplno makat. Snad předvádíme dobrý hokej. Děláme sice chybičky, máme co zlepšovat, ale není to zas tak špatné,“ doplnil Jakub Nakládal.