20.11.2010
Jan Hrabal

Jan Starý se po měsíci dočkal gólu, naštvání z porážky to nemírní

PRAHA — Více než měsíc čekal na svůj gólový zápis pardubický útočník Jan Starý. V pátečním utkání v O2 areně vstřelil branku na 4:3 z pardubického pohledu. Eaton však těsný náskok ve třetí třetině neudržel a nakonec prohrál po nájezdech. „Měli jsme získat tři body,“ hodnotí duel na ledě pražské Slavie pardubický odchovanec.

Východočeši dokázali proti Slavii vstřelit čtyři branky, to je jistě solidní počin. Pardubice si však odvezly pouze bod, přestože vedly 1:0, 3:2 a 4:3. „Chyběl nám důraz před kasou v našem pásmu. Díky tomu jsme celkem čtyřikrát inkasovali,“ hledá příčiny porážky Jan Starý.

„Před naší i jejich bránou musíme být nekompromisní. Povedlo se nám z 1:2 otočit na 3:2, ale bohužel jsme to neudrželi. Slavia dokázala vždy krátce na to vyrovnat,“ pokračoval útočník HC Eaton Pardubice.

Utkání před téměř sedmi tisíci diváky, z nichž mohla pětina fandit hostujícímu celku, nabídlo vyrovnaný hokej s poměrně velkým počtem šancí na obou stranách. „Byla to spíše taková plácaná, puk skákal a odrážel se,“ konstatuje Jan Starý.

„Oni tak hrají, vyhazují puky o mantinel ven a startují za nimi. Naše druhá třetina nebyla povedená, spíše až ta třetí. Škoda, že jsme neudrželi dvě těsná vedení v ní,“ říká Jan Starý.

Když jsme vedli, měli jsme zklidnit hru

Na počátku třetí dvacetiminutovky dokázal Eaton dvěma slepenými góly otočit zápas z 1:2 na 3:2. Záhy ale inkasoval. A to se opakovalo po jeho brance na 4:3 z pardubického pohledu…

„Měli jsme zklidnit hru, pohlídat si jejich brejky a startovat do nich. Obrana nám dneska moc nešla, inkasovali jsme mnoho gólů,“ zamýšlí se Jan Starý.

Utkání nakonec dospělo do prodloužení, kde byl aktivnější pardubický tým. Ani jednu z šancí však nedokázal využít. „V prodloužení jsme vyhráli jediný zápas, naopak nájezdy v této sezoně zatím prohráváme, proto jsme se snažili skórovat,“ říká.

Hlavně pomáhat týmu!

„I já měl velkou šanci, bohužel jsem ji neproměnil, a tak musely rozhodnout nájezdy. Ty jsou sice loterií, ale musíme je zlepšit,“ má jasno Jan Starý.

Ten se naposledy gólově prosadil právě proti pražské Slavii v 9. kole. Takřka měsíc pauzíroval. Na jednu stranu je rád, že odmlku přerušil, ale mrzí ho, že Eaton získal pouze jeden bod, protože měl na tři.

„Na osobní statistiky se vůbec nedívám, mě opravdu štve, že jsme v Praze prohráli, protože to byl zápas, který šel vyhrát,“ konstatoval hráč, který vstřelil v této sezoně tři branky a všechny proti pražským týmům. Spartě nadělil jeden, Slavii dva.

„Dal jsem gól po delší době, prodělal jsem docela náročnou operaci, před pauzou jsem měl další zranění té samé ruky. Zda dávám góly až tolik neřeším, hlavně chci být nápomocen týmu, aby vyhrával a to se na Slavii nepovedlo, proto jsem tak naštvaný,“ dodává Jan Starý.