19.11.2010
(HoH)

Junioři vyhráli v Plzni

PLZEŇ — Důležité vítězství si dnes z Plzně přivezli extraligoví junioři HC Eaton Pardubice. Ti vyhráli na západočeském ledě 4:2.

Extraliga juniorů, 19. kolo, pátek 19.11.2010, ČEZ Aréna Plzeň

Plzeň

Dynamo Pardubice

2:4
0:1, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 24:09 Pacanda (Sedláček, Bernad), 44:07 Vizinger – 10:29 Nosek (Zdráhal), 36:48 Vondráček (Beneš, Starý), 57:20 Vondráček (Beneš), 59:45 Půhoný. Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Sentenský. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Plzeň: Mazanec – Hucl, Sullmann, Ruprecht, Růžička, Mrázek, Šimandl, Špaček – Vizinger, Hošťálek, Baxa – Němec, Sedláček, Pacanda – Pašek, Bernad, Mainer – Hájek, Faschingbauer.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Zdráhal, Havlík (30. Škvor), Krejnus, Lenoch, Beneš, Starý – Hemský, Nosek, Půhoný – Vondráček, Kousal, Dočekal – Kapec, Březina, Zavoral (45. Vlček).

Komentář

V brance domácích se po dlouhé době představil extraligovými zkušenostmi ověnčený Mazanec. Jako první ho prověřil ve hře čtyř Pardubických proti třem indiánům Ladislav Havlík. V sedmé minutě se zpoza branky prosmýkl kapitán Východočechů Tomáš Nosek, avšak proti plzeňskému gólmanovi neuspěl. V jedenácté minutě se odvážili i modrobílí překonat modrou čáru a Sedláček vybídl ke skórování Pacandu, avšak ten tísněn protihráčem puk ani netrefil. Zato na druhé straně se již skóre měnilo, Zdráhal nahodil puk lehce na branku a kapitán Nosek prošťouchl puk do branky. Eaton vzápětí hrál přesilovku, ale nesehrál ji natolik přesvědčivě, aby Mazance pokořil znovu. Obdržená branka probudila indiány k dílu a ti začali i útočit. Snahu o vyrovnání dokumentovaly pokusy Bernada a Sedláčka. Ale gólu se Malá hala v Plzni do sirény nedočkala.

Druhá třetina začala pokusem plzeňského Pacandy, který vyprášil Langamerovy betony. Indiáni se přeci jen vyrovnání dočkali. V přesilové hře nejprve vypálil Jakub Sedláček a vyražený puk se dostal před Tomáše Pacandu, jenž zblízka nemohl odkrytou branku netrefit. Plzeňští pak hráli téměř minutu ve dvojnásobné přesile, avšak aktivní Sedláček dvakrát ztroskotal na východočeském gólmanovi. Pardubický Robert Kousal pak po polovině utkání předvedl sólo akci, při které obešel snad tři Plzeňany. K hostující škodě mu ale nezbyla síla k razantnějšímu zakončení. To předvedli hosté až v přesilovce po faulu Bernada, kdy dvě vteřiny do návratu hříšníka prostřelil Tomáš Vondráček.

Poslední část začala rychlými tresty na obou stranách. Hra ve čtyřech více vyhovovala hostům, Robert Kousal si však znovu vylámal zuby na Mazancovi. Na druhé straně první vyrovnávací vlaštovku vyslal Sedláček, ten ale ještě Langamera nepřekonal. To se povedlo až Petru Vizingerovi, který dokázal využít neorganizovanosti v pardubické obraně a častých zmatků v rozehrávce. A tak bylo znovu vyrovnáno. Pardubice si ztracené vedení mohly vzít zpátky po faulu Špačka, avšak přesilovka se jim hrubě nepovedla a prakticky se ani v útočném pásmu neusadily. Ani Plzeňští ve svých početních výhodách úspěšní nebyli, a tak si chvilku štěstí vybrali hosté. Vondráček nejprve trefil tyčku, puk se pak odrazil od Mazance a pomalu se kutálel do branky. Sám střelec po něm ještě sáhl a uklidil jej do sítě. Dvě minuty a půl před koncem třetí třetiny tak hosté potřetí strhli vedení na svoji stranu. Vítězství hostujícího celku potvrdil střelou do prázdné branky čtvrt minutky před třetí sirénou Jiří Půhoný.