15.11.2010
(HoH)

Slovenští reprezentanti z Pardubic se v Mnichově neztratili

MNICHOV — Nejen česká hokejová reprezentace ladila formu během uplynulého víkendu, ale i Slováci mají za sebou první vážnější test. Zatímco Češi nastoupili na Karjala Cupu bez zástupců pardubického hokeje, Slovensko reprezentovala na Deutschland Cupu v Mnichově čtveřice hokejistů HC Eaton Pardubice.

Pozvánku od trenéra Glena Hanlona dostali obránce Branislav Mezei a útočníci Martin Bartek, Radovan Somík a Rastislav Špirko. Všichni borci se zapsali do statistik mnichovského turnaje.

Branislav MezeiObránce Branislav Mezei zaznamenal na turnaji jednu gólovou přihrávku, po jeho pasu zvyšoval v utkání s Německem Marek Haščák na 2:0 z pohledu Slováků. Ti nakonec porazili Německo 3:2 v prodloužení.

Branislav Mezei nastoupil na turnaji ke všem zápasům, kromě gólové asistence si připsal jeden kladný bod do hodnocení +/− a dvě trestné minuty.

Martin BartekÚtočník Martin Bartek si svůj comeback do slovenské reprezentace určitě představoval jinak. Pardubický snajpr byl sice druhým střelecky nejaktivnějším Slovákem, na branku soupeřů vyslal jedenáct puků, žádný však do sítě nepropadl.

V hodnocení +/− si Martin Bartek připsal dva záporné body ze tří odehraných utkání. Kladem je fakt, že nebyl ani jednou vyloučen.

Radovan SomíkÚtočník Radovan Somík naopak může na turnaj vzpomínat v hezkém rozpoložení. Právě jeho branka v prodloužení rozhodla o vítězství Slovenska v utkání s Německem. „Rado“ se trefil po přihrávce od Rastislava Špirka v čase 61:34.

Celkové statistiky u něj doplňují dvě trestné minuty, pět střel a jeden záporný bod do hodnocení +/−.

Rastislav ŠpirkoPrávě forvard Rastislav Špirko asistoval u vítězné branky Slováků v utkání s Německem, jinak se pardubický šikula v Mnichově neprosadil přes čtyři střely na branky protivníků.

Do statistiky +/− si navíc zapsal jeden záporný bod, jinak se Rastislav Špirko může pochlubit čistou hrou bez vyloučení.