10.09.2010
(HoH)

Přípravu zakončí zápas ve Vrchlabí, kde se budou hráči podepisovat

PARDUBICE — Poslední utkání v přípravě na novou sezonu mají dnes na programu hokejisté HC Eaton Pardubice. Ti od 17.30 hodin hrají na ledě Vrchlabí. Ve 14.45 hodin se na tamním náměstí uskuteční autogramiáda pardubických hokejistů.

Do začátku extraligy chybí pouze jeden týden a pardubičtí hokejisté finišují s přípravou na ostrý start s pražskou Spartou. Jejich pobyt ve Vrchlabí vylepší autogramiáda: zúčastní se jí Petr Koukal, Jan Starý, Jakub Nakládal, Aleš Píša, František Kaberle a útočník Jan Kolář.

Poslední tři přípravné zápasy pardubičtí hokejisté vyhráli, v úterý doma porazili Kometu Brno. „Štve mě ale, že jsme vedli 3:1 a dovolili soupeři vyrovnat. My jsme v tu chvíli přešli na systém jedna – čtyři, ze kterého jsme měli využít sólové úniky, do kterých jsme se dostali. To se nepovedlo, dělali jsme hloupé fauly a soupeř skóroval,“ poznamenal asistent trenéra HC Eaton Pardubice Jan Votruba.

V úterním duelu s Kometou Brno se do sestavy Eatonu vrátili obránci Jakub Nakládal a Jan Starý. „Oba byli na závěrečném vyšetřením a bylo jim sděleno, že mohou jít do plné zátěže, že nic nehrozí, tak naskočili,“ informoval kouč Pardubic.

Jestli se do sestavy Pardubic zařadí dnes další hokejisté, toť otázka… „V pátek přichází Petr Koukal do úvahy. Jestli nebude zcela fit, tak ho nepostavíme a pošetříme na pátek za týden na Spartu,“ řekl Jan Votruba.

Bohužel dnes nenastoupí obránce Jan Kolář. „Ten se v úterý zranil. Marodka nás tíží, máme zraněných sedm hráčů,“ dodal pardubický trenér.

Aktuálně z vrchlabské kabiny

I pro hokejisty z Krkonoš je duel s mistrem posledním přípravným zápasem před novou sezonou. Z posledních třech duelů získali pouze pomyslný bod za remízu 2:2 s Hradcem Králové.

Ve čtvrtek před týdnem prohrál vrchlabský celek s Benátkami nad Jizerou 3:4. „Nejsem spokojený s častým oslabením. Ve druhé třetině jsme měli sedm vyloučených, to si nesmíme dovolit. Ať je to vyloučení jakékoliv. Kluci si na tohle musí dávat pozor,“ řekl trenér Vrchlabí Josef Řeháček.

Sestavy z minulého utkání

Ševčík – Pácal, Mocek, Chaloupka, Bendík, Poživil, Bauer, Matějíček, Poskočil – Bakrlík, Rusnák, Beck, Hubáček, Kubeš, Zima, Andres, Látal, Bezouška, Urban, Bláha, Filip, J. Drábek.
Růžička – Mezei, Jillson, Kočí, Kolář II, Kaberle, Nakládal, Mocek, Drtina – Starý, Zohorna, Bartek – Somík, Cetkovský, Pineault – Buchtele, Kousal, Sýkora – Rákos, Nahodil, Šeda.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC Vrchlabí s. r. o.
Adresa: Fügnerova 1288, 543 01 Vrchlabí

Internetové stránky: www.hcvrchlabi.cz
E-mail: hcvrchlabi@hcvrchlabi.cz
Telefon, fax: 499 422 164

Rok založení klubu: 1948
Klubové barvy: červená, modrá a bílá
Kapacita stadionu: 1972 míst
V nejvyšší soutěži: nikdy
Názvy klubu: 1948 – TJ Stadion Vrchlabí, 1997 – HC Vrchlabí

Jednatelé klubu: Petr Dědek a Aleš Cerman
Sportovní ředitel: Ing. Aleš Kmoníček

Trenér: Josef Řeháček
Asistent trenéra: Radoslav Svoboda