17.03.2010
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Emoce půjdou ještě nahoru, určitě se ještě přitvrdí, shodli se trenéři

PARDUBICE — Dvacet dvouminutových trestů a navrch dvě desítky přinesl druhý čtvrtfinálový zápas mezi Pardubicemi a Třincem. Eaton důležitý duel zvládl a srovnal stav série na 1:1. Oproti úvodnímu utkání se dost přitvrdilo a vše nasvědčuje tomu, že v rukavičkách se nebude hrát ani v Třinci.

Pardubičtí si podle slov trenéra Jana Votruby uvědomovali důležitost dnešního utkání. Kdyby Eaton prohrál, byla by jeho situace tuze vážná. „Hráči k utkání přistoupili velmi zodpovědně, bylo tam výborné nasazení, měli jsme i více důrazu do brány,“ nechal se slyšet pardubický kouč po zápase.

„Nepřehrávali jsme tolik situace a vstřelili nějaké góly. V dalších zápasech se musíme ukáznit a neoplácet fauly, které stejně nic neřeší. Emoce budou jistě ještě stoupat, v tom se také musíme udržet, protože těch vyloučení je zbytečně moc,“ pokračoval Jan Votruba.

Daleko nervóznější duel nabídl strhující podívanou. Takřka 9500 diváků v pardubické ČEZ Areně aplaudovalo výhře domácího celku, která byla protkána řadou nástrah a ostrých zákroků. Oba týmy si zkrátka nic nedarují.

Momentka z utkáníO ostré zákroky není v soubojích Pardubic a Třince nouze. A bude hůř…

„Pro nás to byl klíčový zápas pro začátek play off. Kdo prohrává, tak v zákrocích přitvrzuje, chodí do gólmana. To je v play off zkrátka dané a my se s tím musíme vyrovnat,“ konstatoval pardubický trenér.

Podle něj toto nebyla konečná. „Příští zápasy budou ještě horší, emoce budou stoupat. Kdo se s tím vyrovná, ten postoupí. Kdo ne, tak prohraje. To je logické,“ doplnil Jan Votruba.

S ním souhlasil i asistent trenéra Ocelářů Břetislav Kopřiva. „Všichni hráči vědí, že se hraje o všechno. Oba týmy chtějí postoupit, jsou to bitvy se vším všudy,“ uvedl.

I on si myslí, že se v dalších zápasech ještě více přitvrdí. „Nechci to více rozvádět, někdy to jsou zákroky na hranici a je těžké někdy hráče udržet. Budou tam těžké zákroky v dalších zápasech určitě,“ dodal Břetislav Kopřiva.