17.03.2010
(HoH)

Starším dorostencům začíná čtvrtfinále, dnes hrají v Českých Budějovicích

PARDUBICE — I hokejová mládež se těší na závěr sezony, ve kterém měří síly ve vyřazovacích bojích. Starší dorostenci HC Eaton Pardubice zdolali v osmifinále play off Vsetín 2:1 na zápasy a v dalším kole vyzvou České Budějovice.

HC Eaton Pardubice

Starší dorostenci: HC Eaton Pardubice – HC České Budějovice

1. zápas, středa 17. 3. od 18.00 hodin: Č. Budějovice – Pardubice
2. zápas, pátek 19. 3. od 18.00 hodin: Pardubice – Č. Budějovice
Příp. 3. zápas, sobota 20. 3. od 16.00 hodin: Pardubice – Č. Budějovice
HC České Budějovice

Se Vsetínem hráli starší dorostenci HC Eaton Pardubice tři zápasy. První utkání na ledě Vsetína totiž prohráli, a tak museli postup mezi nejlepší osmičku vybojovat v domácích odvetách. Zatímco první zápas byl napínavý skoro až do konce, ten druhý proměnili pardubičtí mladíci ve vlastní exhibici po vítězství 7:0.

„I ve Vsetíně jsme nebyli horším mužstvem. Tam nás spíše zaskočilo prostředí, užší hřiště, byli jsme tam poprvé v sezoně. Nedávali jsme góly, proto jsme prohráli. Postupem času se ale v sérii projevila naše kvalita. Hráli jsme na tři obrany a čtyři útoky a věřili jsme, že soupeře vyrovnaností mančaftu porazíme,“ zhodnotil vystoupení asistent trenéra staršího dorostu HC Eaton Pardubice Vladimír Šťastný.

„Známe možnosti mužstva, ono má svou sílu. Jde jen o to, jak rychle se to projeví v zápasech. Opíráme se o možná nejlepšího brankáře této kategorie, který nás skvěle podržel. Měli jsme tým posílený o juniory, chvíli nám proto trvalo, než jsme hráli systém, který produkujeme. Byla jen otázka času, než se to projeví,“ pokračoval.

Ve čtvrtfinále změří starší dorost HC Eaton Pardubice síly s Českými Budějovicemi. „Je to pro nás velmi těžký soupeř, chceme ale postoupit do finálového turnaje. Bude to ale velmi těžké, ale uděláme všechno proto, abychom šli dál,“ uvedl Vladimír Šťastný.

Východočechy čeká soupeř, se kterým v této sezoně hráli šestkrát. Čtyřikrát byli úspěšnější Jihočeši. „Byl to pro nás vždy velmi těžký soupeř. V jednom utkání nás o třídu přehráli, jinak jsme s nimi hráli vyrovnané zápasy. Máme tým doplněný o hráče, kteří nastupovali v juniorech, měli bychom s nimi sehrát rovnocenné zápasy,“ konstatoval kouč starších dorostenců.

„Výkonnost jednotlivých týmů v sezoně kolísala, všichni teď nastoupí v nejsilnější sestavě. My chceme produkovat útočný hokej se snahou o agresivní a rychlé napadání, abychom soupeře přehráli,“ dodal Vladimír Šťastný.

Vzájemné zápasy starších dorostenců Pardubic a Českých Budějovic v této sezoně

  • 6. kolo: HC Eaton Pardubice – HC Mountfield České Budějovice 4:3 po sam. náj.
  • 13. kolo: HC Mountfield České Budějovice – HC Eaton Pardubice 6:4.
  • 20. kolo: HC Eaton Pardubice – HC Mountfield České Budějovice 1:8.
  • 27. kolo: HC Mountfield České Budějovice – HC Eaton Pardubice 4:3.
  • 31. kolo: HC Mountfield České Budějovice – HC Eaton Pardubice 3:4.
  • 37. kolo: HC Eaton Pardubice – HC Mountfield České Budějovice 4:5 v prodl.