14.01.2010
Jan Hrabal

Vítězná šňůra skončila. S Třincem jsme hráli špatně, přiznal Petr Koukal

PARDUBICE — Na šesti zápasech se zastavila vítězná série pardubických hokejistů. Ti v nedělním utkání po šesti tříbodových výhrách v řadě nestačili na tým Třince, kterému po zajímavé přestřelce podlehli 4:5. „Dostávali jsme laciné góly,“ litoval zmařeného zápasu kapitán HC Eaton Pardubice Petr Koukal.

Východočeši nehráli tak, jak si představovali. Proti soupeři ze Slezska jim chyběl hlavně pohyb. Hosté byli u většiny puků rychleji. „Kdybychom podali lepší výkon, mohli jsme brát tři body. Nebyl tam dobrý pohyb, nebylo to dobré,“ řekl pardubický kapitán.

„Asi jsme mysleli na šňůru a ne tolik koncentrace. Hrál jsem šílený zápas, s pukem jsem se nepotkal. Já jsem sám se sebou nespokojen, každý musíme začít sám od sebe,“ pokračoval v hodnocení posledního zápasu Eatonu.

Pardubicím se v nedávné minulosti tuze dařilo. Obrana fungovala, útok byl velmi nebezpečný. V neděli ale obojí selhalo. „Doma ta šňůra neměla skončit. Doma musíme sbírat vítězství. Měli jsme to uhrát,“ pronesl Petr Koukal.

Hokejisté Eatonu však stále drží výborné druhé místo v tabulce. Před čtvrtou čtvrtinou ztrácí na vedoucí Plzeň čtyři body, pod sebou mají Zlín se tříbodovým odstupem. Právě na Zimním stadionu Luďka Čajky začnou finální fázi základní část.

Na přesilovkách musíme pracovat, ví Petr Koukal

„Nějaká spokojenost tam je, ale některé zápasy jsme zbytečně prohráli. Na tom musíme zapracovat. Doma s Třincem nebo s Karlovými Vary to bylo hratelné, ale náš výkon nebyl dobrý,“ hodnotil Petr Koukal.

Pardubicím se přes porážku v posledním zápase daří. Zlepšit by se ale měly v přesilových hrách. Například situaci v pěti proti třem nehrají nejlépe… „Na tom musíme pracovat. Nejsou tam střely a když ano, tak jsme trefujeme hráče před námi. Při jakékoliv střele jsme snadno ztráceli puky,“ litoval.

Před poslední čtvrtinou mohou hokejisté HC Eaton Pardubice přemýšlet o útoku na první místo v tabulce. Čtyřbodové manko rozhodně není nesmazatelné. „Někdo se dívá na první místo, já to moc nesleduji. Ze druhého místa to není takové, že přijede lídr,“ konstatoval.

„Chci jít do každého zápasu s tím, že chci vyhrát a dívám se spíše dolů, kolik zbývá bodů na týmy pod námi. Takhle se říká jen, že přijede tým nahoře,“ pokračoval.

V posledních zápasech doma Eaton sice soupeře celkově gólově přestřílel, přesto inkasoval přespříliš branek… „S Vítkovicemi bych to tak nehodnotil, s nimi jsme hráli hlavně do útoku. Mladá Boleslav a Třinec – to byly hrubé chyby, které hráčům sami nabídneme. To jsou veliké nedostatky. To jim nemůžeme takhle mazat,“ uzavřel Petr Koukal.