22.02.2023
Redakce

25 let od zlatého Nagana. Bylo i s pardubickou stopou

Před čtvrt stoletím, 22. února 1998, český národ slavil zisk zlatých medailí z hokejového turnaje století, na zimních olympijských hrách v japonském Naganu. Podíl na zisku nejcennějšího kovu měli i Pardubáci, v brance byl legendární Dominik Hašek, v útoku Milan Hejduk a na střídačce jako trenér Vladimír Martinec. Zlatou medaili z Nagana si můžete prohlédnout na výstavě DYNAMO 100 na pardubickém zámku.

Všechny informace k výstavě, která byla otevřena k výročí 100 let Dynama, naleznete ZDE. Unikátní výstava na Zámku Pardubice probíhá až do 1. října 2023. Základní vstupné činí 250 Kč, snížené 150 Kč (žáci, studenti, senioři). Rodinné vstupné vás vyjde na 500 Kč a skupinové na 1 500 Kč.


Vítěze z Nagana Dominika Haška, Milana Hejdu a Vladimíra Martince najdete také na sběratelských poštovních známkách, které byly vydány v rámci oslav 100 let pardubického hokeje. Základní prodejní cena jednoho archu je 2490 korun. K dostání je ve Fanshopech HC Dynamo Pardubice v enteria areně a OC Grand, eshopu HC Dynamo Pardubice ZDE a na www.philatelybohemia.cz

Příběhy Vladimíra Martince a Dominika Haška spolu s dalšími pardubickými legendami naleznete v knize Dynamo Bez frází. Kniha, která je výsledkem spolupráce Dynama s projektem Bez frází, je v prodeji v klubovém fanshopu online ZDE, nebo na e-shopu Bez frází ZDE a ve vybraných knihkupectvích v Pardubicích.