22.11.2009
Adam Sušovský, Jan Hrabal, foto Vladimír Škorpík

Pardubice ubránily střední pásmo. Proto rekordně vyhrály v Třinci

TŘINEC — Nejpovedenější zápas v historii vzájemných zápasů na ledě Třince odehráli hokejisté HC Eaton Pardubice. Ti vyhráli ve Werk aréně 6:0 a dotáhli Vítkovice na prvním místě extraligové tabulky.

Martin RůžičkaEaton nakročil ke konečné výhře už v prvním dějství. Dvěma góly v rozmezí půlminuty určil ráz zápasu. „První třetinu sehráli kluci super dozadu, výborně bránili střední pásmo. Vstřelili jsme dva góly, a tím jsme nakročili k vítězství,“ pověděl po skončení zápasu brankář Martin Růžička.

Dvaadvacetiletý gólman vychytal první nulu v této extraligové sezoně. „Kluci přede mnou ale zahráli fantasticky. Od začátku hráli výborně dozadu, učebnicově bránili střední pásmo,“ pokračoval pardubický brankář ve svém hodnocení povedeného duelu.

„Nepřemýšlel jsem o tom, jestli je Třinec ofenzivní. Vždycky jdu do zápasu s tím, že chci chytit každý puk a dneska se to povedlo. Ale znovu musím zdůraznit, že celé mužstvo hrálo opravdu suprově,“ doplnil Martin Růžička.

Martin Růžička

Petr KoukalDůležitý pro vývoj zápasu byl gól Petra Koukala na 2:0 v čase 16:46. Východočeši tím zasadili těžkou ránu třineckým bojovníkům. „Obránce se snažil vrátit vyhozený kotouč ze třetiny, trefil Tomáše Zohornu do chráničů,“ popisoval svou šestou gólovou trefu v sezoně.

„Bekhendem mi to dloubnul, obránce sjížděl ke mně, jemu to přeskočilo hůl, naopak mě to šlo přímo na hokejku. Rychle jsem vystřelil mezi nohy a naštěstí to tam spadlo,“ uvedl pardubický kapitán.

„Drželi jsme střední pásmo, Třinec se do nás musel nutit. Dostávali jsme se do šancí a dokázali je využít. Obrana nám pracovala, buď jsme to pokryli, nebo vyhodili. Stálo při nás i štěstí,“ konstatoval.

Východočeši dokázali poprvé v sezoně vyhrát s čistým kontem. „Třinec měl nějaké dorážky a nebezpečné nahrávky skrz brankoviště. Naštěstí to Růža pochytal a oni to netrefili. Soupeř nedal kontaktní gól během zápasu, na konci jsme to kontrolovali,“ dodal Petr Koukal.