02.11.2009
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Musíme Brno hodit za hlavu a zabrat, velí Jan Starý

BRNO — Tak tohle se fakt nepovedlo! Hokejisté HC Eaton Pardubice prohráli včera na ledě poslední Komety Brno 1:3 a promarnili tak šanci dostat se na první místo v extraligové tabulce. „Zápas se nám vůbec nepovedl,“ smutnil střelec jediné branky Eatonu Jan Starý.

Východočeši měli zápas rozhodnout ve druhé třetině, kdy se dostali do jednobrankového vedení a měli několik nadějných brejků do otevřené obrany Komety. Ta však čtyři sekundy před koncem prostředního dějství vyrovnala a ve třetí dvacetiminutovce rozhodla o svém čtvrtém tříbodovém vítězství v sezoně.

„Neřekl bych, že to bylo třetí třetinou, spíše v té druhé jsme si koledovali o mnohem víc. Kometa v ní dala pouze jednu branku, srovnala na 1:1, ale mohlo to být s námi horší. Poslední gól jsme sice inkasovali do prázdné branky, když soupeř zkoušel power play, ale i tak jsme vůbec nebyli důrazní ve středním pásmu. Oni se dostávali snadno k nám… Nebyl to jednoduchý zápas,“ lamentoval pardubický útočník Jan Starý.

Pardubice rozhodně nenavázaly na třetí třetinu domácího utkání s Kladnem, kdy předvedly jeden z nejlepších výkonů v sezoně. „Občas se stane, že chcete, ale nohy zkrátka nefungují. Nevím, čím to bylo. Možná si to někdo nemyslí, ale k zápasu jsme přistoupili zodpovědně, ale nic se nám nedařilo,“ smutnil pardubický odchovanec.

Jan Starý

„Prohráli jsme s posledním – to by se nemělo stávat. Extraliga je vyrovnaná, i Brno má kvalitní tým. Že je takhle dole, je dáno jejich špatným vstupem do soutěže. Určitě nejsou tak špatní, aby to bylo jasné utkání pro nás,“ pokračoval Jan Starý.

Eaton promarnil vyšvihnout se na první místo extraligové tabulky. Ve včerejším kole totiž Vítkovice uhrály pouze bod a Třinec doma prohrál se Spartou. „Určitě chceme být první. My jsme se bohužel přizpůsobili jejich hře, byli jsme příliš statičtí a hráli jsme celkově špatně. Před reprezentační přestávkou by bylo hezké být první, ale nedá se nic dělat, musíme to dohnat dohrávkou s Českými Budějovicemi,“ hledí kupředu.

„Nemusíme být skleslí, teď jsme sice prohráli, v říjnu jsme uhráli dost bodů, to je dobré. I tak nás porážkou s Kometou Brno mrzí. Teď ten zápas musíme hodit za hlavou a zabrat za týden doma proti pražské Slavii a získat ztracené body zpět,“ dodává Jan Starý.