20.07.2009
Jan Hrabal

Hokejisté mají za sebou fyzické testy, odpoledne jdou všichni na led!

PARDUBICE — Vzhůru do práce! Hokejisté HC Moeller Pardubice se dnes ráno poprvé sešli, aby začali s další fází letní přípravy na novou sezonu. Dopoledne absolvovali kontrolní testy, odpoledne si po čtyřech měsících opět vyzkouší led v pardubické ČEZ Areně.

Žádné dlouhé seznamování, žádné vypravování. Hokejisté museli hned v první den přípravy absolvovat fyzické testy. „V třítýdenní pauze měli hráči individuálně trénovat, zkontrolovali jsme si, zda udrželi výkonnost, kterou v létě natrénovali. Aby zkrátka byli v dobré kondici, kdy jdeme na led,“ prohlásil trenér Václav Sýkora.

„Hráče jsme testovali laboratorně. Ivan Svědík je testoval na laktátovou křivku před začátkem a na konci přípravy. To ukazovalo momentální stav hráčů po letní přípravě. Teď máme za sebou běhy na 400 metrů, bench press a běh na 3 kilometry. Máme tak srovnání s předešlými lety,“ pokračoval pardubický kouč dnes dopoledne.

Podle něj jsou orientační výsledky hráčů obdobné jako vloni. U některých borců došlo ke zlepšení. „Někde je drobný pokles, který se dá brát v úvahu. Není tam vůbec ani v jednom případě výrazný propad, to je důležité,“ konstatoval Václav Sýkora.

Ten přivítal fakt, že žádný z hráčů netrpí zdravotními lapáliemi. „Nebyli tu pouze Honza Starý, Aleš Píša, Petr Sýkora a Jiří Cetkovský. Ti byli limitování v přípravě a nemohli absolvovat hlavně běžecké části tréninků. To se přeneslo i do těchto testů. Oni jsou testováni jinak – na kolech ve stejnou dobu,“ řekl kouč Moelleru krátce po skončení fyzických testů.

Na ledové ploše se hráči sejdou dnes v 16.30 hodin v malé hale ČEZ Areny. „Budeme trénovat hodinu a tři čtvrtě. Počítáme se všemi hráči, takže také samozřejmě s Dominikem Haškem,“ řekl Václav Sýkora.

„Tréninková náplň je nyní zaměřena na objem a herní činnost jednotlivce. Budeme trénovat převážně dvoufázově, výjimkami jsou středa a pátek, kdy je jen jedna fáze. Jinak máme dvoufázové tréninky na ledě s přípravou mimo něj. Ve čtvrtek v příštím týdnu sehrajeme i první přípravné utkání, doma přivítáme celek Kladna,“ dodal trenér HC Moeller Pardubice.