15.03.2009
Jan Hrabal

Jde o všechno. Fanoušci, pomožte!

PARDUBICE — A je to tady! Až dnešní zápas rozhodne o postupujícím do semifinále play off České pojišťovny mezi Pardubicemi a Plzní. Moeller hraje rozhodující mač doma. A proto: vytvořte z ČEZ Areny, podobně jako v předchozích zápasech, bouřlivé peklo a dožeňte Východočechy k jejich snu – vítězství a postupu do semifinále! Dnešní zápas HC Moeller Pardubice – HC Lasselsberger Plzeň začíná v 17.00 hodin.

Statistický předzápasový souhrn

Otázky před zápasem
  • Bude první vstřelený gól rozhodující?
  • Bude atmosféra na tomto utkání nejbouřlivější?
  • Budou rozhodčí trestat filmování?
  • Bude pardubická ČEZ Arena narvána k prasknutí?

Jiří Bartoň
Jiří Bartoň se narodil v prosinci roku 1928, zemřel 6. října 1969. Hokej byl jeho láskou, a proto si vybojoval místo v prvním mužstvu vedle Novotného a Zamastila. V letech 1945 až 1954 odehrál za pardubický tým na sto zápasů. Mezinárodní křest si odbyl v utkání s reprezentací Maďarska. Později se začal věnovat výchově mladých hokejistů, ale jeho srdce přestalo náhle bít a ukončilo jeho život. Pro jeho dobré vlastnosti a na jeho památku, uskutečnil tehdejší Klub přátel ledního hokeje TJ Tesly Pardubice v roce 1971 turnaj nejmladších hokejistů. Memoriál Jiřího Bartoně se hraje vždy na konci roku o vánocích a letošním vítězem se stali mladíci HC Moelleru.

——› Memory program: Jiří Bartoň
Hokejisté Pardubic se v dnešním utkání musí obejít bez útočníka Jiřího Cetkovského a obránce Petra Čáslavy, kteří v posledním utkání dostali tresty ve hře.

O sehrání sedmého zápasu rozhodl předvčerejší duel v Plzni, který Moeller prohrál 1:3. Závěr tohoto duelu se však odehrál ve velmi nepřátelské atmosféře. „Ve Finsku jsem nic takového nezažil. Tam jsou diváci zvyklí chovat jinak. Zažil jsem tam čtyři play off, nikdy nebyla taková reakce na nějakou situaci a ani tam se nehraje hokej v rukavičkách. Až takhle agresivní reakce jsem nikde neviděl,“ vrátil se k poslednímu utkání pardubický trenér Václav Sýkora.

Ten věří, že se dnešní duel odehraje ve sportovní a korektní atmosféře. „Těžko říci, jak budou reagovat naši diváci na to, co viděli v televizi v posledním utkání. Věřím, že budou sportovně fandit a podpoří nás. Ale asi se to malinko může přenášet do zápasu a hráči to mají v sobě. Je to sedmý vzájemný zápas,“ pokračoval trenér Moelleru.

Podle něj bude důležité, aby hráči udrželi nervy na uzdě a soustředili se jen na hokej. „Vzájemné věci ze zápasů, některé škraloupy se hromadí, ale my potřebujeme emoce udržet ve správných mezích a soustředit se na to, abychom zápas vyhráli a ne, aby se někdo vybíjel v boxerských vložkách,“ řekl.

„Takové věci jako individuální práce s hráči, aby se nenechali strhnout, patří k taktické přípravě, o těchto věcech budeme mluvit. Jsou to důležité věci,“ doplnil Václav Sýkora.

Zajímavosti, statistiky, aktuality

  • Bez jednoho dne to jsou dnes dva roky od poslední pardubické účasti v sedmém zápase play off. Tehdy HC Moeller přesvědčivě vyhrál nad svým znojemským konkurentem 5:0 a postoupil do semifinále.
  • Klub z východu Čech se zúčastnil rozhodujícího sedmého duelu celkem pětkrát s bilancí dvou výher a tří proher. V posledních dvou případech (čtvrtfinále s Kladnem v roce 2005 a taktéž čtvrtfinále se Znojemskými Orly před dvěma lety) se však radovali Pardubičtí.
  • Ján Lašák je s průměrem 1,79 branky na zápas třetím nejlepším gólmanem probíhajícího play off.
  • Z kádru Lasselsbergeru Plzeň si kladnou hodnotu účasti na ledě +/− udržuje pouze první útočná formace (Vostřák – Straka – Vlasák) a dva obránci, kteří za těmito forvardy většinou zajišťují defenzivní práci – Martin Čakajík a Peter Smrek.
  • Hráči Moelleru Pardubice svého čtvrtfinálového soupeře zatím přestřílejí v poměru 214:178. Mají však takřka totožné procento využití střel jako soupeř.
  • I přes tři „přesilovkové“ trefy v pátém domácím duelu se Pardubičtí nemohou jejich procentuálním využitím příliš chlubit. Využili v sérii zatím jen 4 z 29 početních převah.
  • Hokejisté hostujícího celku vyinkasovali v šestém duelu od hlavních rozhodčích Milana Mináře a Pavla Mikuly celkem 126 trestných minut. Přitom v základní části obdržel jen jeden hráč Moelleru vyšší trest na pět minut a do konce utkání za vzájemnou rvačku.
  • Na den přesně před dvaceti lety (14. března 1989) získal pardubický klub třetí mistrovský titul. Tým kolem Haška, Šejby, Janeckého a dalších opor vyhrál čtvrtý finálový zápas na ledě Trenčína 4:1 a celkem vyhrál sérii 3:1. Na další titul pro mistra ligy musel klub se svými fanoušky čekat dlouhých 16 let.

Aktuálně z plzeňské kabiny

Západočeši dokázali v šestém utkání čtvrtfinále play off doma porazit Pardubice 3:1 a srovnali tak stav série na 3:3. Nyní věří, že na toto vítězství naváží a odvezou z východu Čech postup pro Lasselsberger.

„Jsme rádi, že jsme doma před vlastním publikem dokázali srovnat stav série na 3:3 a dotáhnout ji na nejdelší možnou míru. Do Pardubic pojedeme s tím, že se chceme o vítězství v sérii poprat,“ prohlásil asistent trenéra Plzně Milan Razým.

Plzni bude v dnešním utkání chybět útočník Radek Matějovský, který za bitku v závěru posledního vzájemného utkání obdržel trest ve hře, což znamená automaticky stop na další zápas.

Zápasy v této sezoně

13. kolo, čtvrtek 9. října 2008:
HC MOELLER PARDUBICE – HC LASSELSBERGER PLZEŇ 8:5 (1:2, 5:3, 2:0).
Branky a nahrávky: 8:17 Starý (Koukal, Kolář), 21:51 Koukal (Kolář, Starý), 27:05 Tvrdík (Pivko, Divíšek), 28:03 Pivko (Štrbák, Divíšek), 33:10 Divíšek (Štrbák, Pivko), 34:17 Cetkovský (Pucher), 41:52 Starý (Kolář, Koukal), 58:52 Somík (Cetkovský, Čáslava) – 5:53 Matějovský (Důras, Vampola), 12:41 Vlasák (Hudec), 25:01 Fabuš (Kracík), 36:17 Vlasák z trestného střílení, 37:55 Vampola (Důras, Straka). Rozhodčí: Šindler – Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:3. Diváci: 6710. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3, 6:5, 8:5. Nejlepší hráči: Petr Koukal – Tomáš Vlasák.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, Kolář II – Cetkovský, Pucher, Somík – Tvrdík, Divíšek, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Radil, Blažek, Ondřej. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.
HC Lasselsberger Plzeň: Málek (27:05 Altrichter) – Benák, Smrek, Čakajík, Hudec, Dresler, Pácal, Cartelli, Redlihs – Fabuš, Straka, Vlasák – Důras, Vampola, Kracík – Dvořák, Kubalík, Matějovský – Kovář, Laš. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.

26. kolo, úterý 25. listopadu 2008:
HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC MOELLER PARDUBICE 3:2 (0:1, 1:0, 2:1).
Branky a nahrávky: 24:13 Fabuš (Vlasák, Straka), 40:52 Adamský (Vampola, Fabuš), 53:01 Vlasák (Smrek, Straka) – 7:52 Kolář (Nakládal, Havíř), 50:06 Divíšek (Čáslava, Tvrdík). Rozhodčí: Šindler – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5648. Střely na branku: 35:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Nejlepší hráči: Tomáš Vlasák – Jan Kolář.
HC Lasselsberger Plzeň: Málek – Cartelli, Pácal, Benák, Smrek, Redlihs, Hudec, Dresler – Vampola, Straka, Vlasák – Fabuš, Kracík, Matějovský – Dvořák, Kovář, Laš – Důras, Šindel, Adamský. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.
HC Moeller Pardubice: Růžička – Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Šeda – Klejna, Blažek, Ondřej – Cetkovský, Divíšek, Tvrdík – Kolář, Koukal, Starý – Bláha, Radil, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

39. kolo, neděle 9. ledna 2009:
HC MOELLER PARDUBICE – HC LASSELSBERGER PLZEŇ 5:2 (1:1, 4:0, 0:1).
Branky a nahrávky: 16:10 Pivko (Snopek), 21:14 Zohorna (Starý), 28:03 Kolář I, 34:19 Pivko (Cetkovský), 38:58 Cetkovský (Tvrdík) – 13:50 Adamský (Kracík, Matějovský), 45:27 Straka (Kracík, Vlasák). Rozhodčí: Fraňo – Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 9475. Střely na branku: 46:27. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2. Nejlepší hráči: Libor Pivko – Jaroslav Kracík.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Zohorna, Tvrdík, Somík – Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: Václav Seidl a Jiří Seidl.
HC Lasselsberger Plzeň: Málek (34:19 Francouz) – Benák, Hudec, Cartelli, Pácal, Dresler, Smrek – Tomas, Straka, Vlasák – Adamský, Kracík, Matějovský – Dvořák, Kovář, Ludvík. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.

52. kolo, čtvrtek 19. února 2009:
HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC MOELLER PARDUBICE 4:1 (0:1, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky: 39:25 Kracík (Smrek, Tomas), 44:57 Vlasák (Vostřák, Straka), 53:21 Straka (Čakajík), 54:59 Straka (Vlasák) – 13:35 Král (Rákos, Klejna). Rozhodčí: Kubeš, Pešina – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 7095. Střely na branku: 52:29. Průběh utkání: 0:1, 4:1. Nejlepší hráči: Martin Straka – Martin Růžička.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera – Čakajík, Smrek, Cartelli (8. Dresler), Redlihs, Benák, Pácal – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kracík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.
HC Moeller Pardubice: Růžička – Snopek, Kolář II, Drtina, Havíř, Lojek, Zukal, Poskočil, Krejnus – Klejna, Semorád, Rákos – Cetkovský, Blažek, Zohorna – Zadina, Král, Buchtele – Radil, Kaut, Stoklasa. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

1. utkání čtvrtfinále play off, středa 4. března 2009:
HC MOELLER PARDUBICE – HC LASSELSBERGER PLZEŇ 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0 – 0:1).
Branky a nahrávky: 19:10 Starý (Kolář I, Koukal) – 51:44 Vlasák (Straka, Vostřák), rozhodující samostatný nájezd Vlasák. Rozhodčí: Hribik, Minář – Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 8970. Střely na branku: 46:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2. Stav série: 0:1.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Tvrdík, Blažek, Somík – Zohorna, Semorád, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera – Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kracík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Kubalík, Laš – Lev. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.

2. utkání čtvrtfinále play off, čtvrtek 5. března 2009:
HC MOELLER PARDUBICE – HC LASSELSBERGER PLZEŇ 3:1 (3:1, 0:0, 0:0).
Branky a nahrávky: 6:47 Havíř (Tvrdík), 8:25 Starý (Koukal), 14:52 Lojek (Tvrdík) – 14:36 Vostřák (Straka). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Bejček, Pešek. Vyloučení: 7:4, navíc Čakajík (Plzeň) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 8845. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1. Nejlepší hráči: Martin Lojek – Pavel Vostřák. Stav série: 1:1.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Tvrdík, Blažek, Somík – Zohorna, Semorád, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera (20:00 Francouz) – Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kracík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Kubalík, Laš – Lev. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.

3. utkání čtvrtfinále play off, neděle 8. března 2009:
HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC MOELLER PARDUBICE 2:1 (1:0, 0:0, 1:1).
Branky a nahrávky: 7:29 Cartelli (Straka, Vlasák), 52:33 Straka (Benák) – 53:59 Píša (Čáslava, Koukal). Rozhodčí: Mikula, Minář – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Snopek (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8121. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1. Nejlepší hráči: Radek Matějovský – Aleš Píša. Stav série: 2:1.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera – Čakajík, Smrek, Dresler, Cartelli, Pácal, Benák, Redlihs, Nedvěd – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kubalík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Lev, Laš. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Tvrdík, Blažek, Somík – Zohorna, Semorád, Rákos – od 41. navíc Bláha. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

4. utkání čtvrtfinále play off, neděle 8. března 2009:
HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC MOELLER PARDUBICE 3:4 (0:3, 2:1, 1:0).
Branky a nahrávky: 28:26 Straka (Dresler), 37:41 Adamský, 44:14 Vlasák (Straka) – 5:40 Divíšek (Čáslava), 7:36 Divíšek (Cetkovský), 9:48 Lojek (Divíšek), 31:08 Pivko (Divíšek, Snopek). Rozhodčí: Fraňo, Homola – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 8178. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4. Nejlepší hráči: Martin Adamský – Tomáš Divíšek. Stav série: 2:2.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera – Dresler, Smrek, Benák, Redlihs, Nedvěd, Čakajík – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kubalík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – od 20:00 navíc Kubica, Laš, Lev. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Čáslava, Lojek, Píša, Havíř, Snopek, Kolář II – Zohorna, Divíšek, Pivko – Cetkovský, Tvrdík, Somík – Kolář I, Koukal, Starý – Bláha, Semorád, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

5. utkání čtvrtfinále play off, středa 11. března 2009:
HC MOELLER PARDUBICE – HC LASSELSBERGER PLZEŇ 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).
Branky a nahrávky: 3:10 Rákos (Koukal, Havíř), 25:21 Divíšek (Čáslava, Pivko), 31:20 Pivko (Bláha, Divíšek). Rozhodčí: Hradil, Husička – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 10 020 (vyprodáno). Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 3:0. Nejlepší hráči: Ján Lašák – Michal Dvořák. Stav série: 3:2.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Lojek, Čáslava, Píša, Havíř, Snopek, Kolář II – Cetkovský, Tvrdík, Somík - Kolář I, Koukal, Rákos – Zohorna, Divíšek, Pivko – Bláha, Koudelka, Semorád. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera – Čakajík, Smrek, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler, Jeřábek – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kracík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Kubalík, Laš – Lev. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.

6. utkání čtvrtfinále play off, pátek 13. března 2009:
HC LASSELSBERGER PLZEŇ – HC MOELLER PARDUBICE 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).
Branky a nahrávky: 7:56 Vostřák (Straka), 29:10 Adamský (Tomas), 33:25 Vostřák (Straka, Vlasák) – 53:40 Koukal (Kolář I). Rozhodčí: Mikula, Minář – Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:10, navíc Matějovský trest ve hře, Adamský 5 minut a osobní trest do konce utkání – Čáslava, Cetkovský tresty ve hře, Snopek 5 minut a osobní trest do konce utkání, Kolář I (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. Diváci: 7389. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1. Nejlepší hráči: Jan Chábera – Petr Koukal. Stav série: 3:3.
HC Lasselsberger Plzeň: Chábera – Čakajík, Smrek, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler, Jeřábek – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kracík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Kubalík, Laš – Lev. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým a Rudolf Pejchar.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Zohorna, Tvrdík, Somík – Bláha, Semorád, Rákos – Koudelka. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.

Sestavy z minulého utkání

Lašák – Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Zohorna, Tvrdík, Somík – Bláha, Semorád, Rákos – Koudelka.
Chábera – Čakajík, Smrek, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler, Jeřábek – Vostřák, Straka, Vlasák – Tomas, Kracík, Matějovský – Adamský, Kovář, Dvořák – Kubica, Kubalík, Laš – Lev.

Představení soupeře

HC Lasselsberger PlzeňOficiální název klubu: HC Lasselsberger Plzeň
Adresa: ČEZ Aréna, Štefánikovo nám. 1, 301 33 Plzeň

Internetové stránky: www.hcplzen.cz
E-mail: info@hcplzen.cz
Telefon, fax: 377 225 529, 377 235 605

Rok založení klubu: 1929
Klubové barvy: modrá a bílá
Kapacita stadionu: 8420 míst (z toho 5420 k sezení)
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: od roku 1951 do roku 1966, od roku 1969 do roku 1971, od roku 1972 do roku 1978, od roku 1979
Názvy klubu: 1948 – Sokol Plzeň IV, 1952 – Leninovy závody Plzeň, 1952 – Spartak Plzeň, 1965 – TJ Škoda Plzeň, 1991 – HC Škoda Plzeň, 1994 – HC Interconex Plzeň, 1995 – HC ZKZ Plzeň, 1997 – HC Keramika Plzeň, 2003 – HC Lasselsberger Plzeň

Ředitel klubu: Ing. Jaromír Zavoral
Generální manažer: Martin Straka

Trenér: Pavel Hynek
Asistent trenéra: Milan Razým

Poslední zápasy v extralize

Sezona Bilance Skóre Základní část Play off
1999/2000 1 – 0 – 0 – 0 – 3 8:16 1:5 2:3 5:4 0:4              
2000/2001 1 – 0 – 1 – 1 – 1 8:12 2:2 p. 2:1 3:4 p. 1:5              
2001/2002 2 – 0 – 2 – 0 – 0 12:6 5:0 3:2 2:2 p. 2:2 p.              
2002/2003 1 – 1 – 0 – 1 – 1 12:8 5:0 3:4 1:2 p. 3:2 p.              
2003/2004 5 – 0 – 1 – 0 – 5 33:33 1:3 4:1 3:3 2:1 6:3 5:2 2:4 3:6 5:2 1:3 1:5
2004/2005 1 – 0 – 1 – 0 – 2 13:12 1:4 0:0 4:5 8:3              
2005/2006 3 – 0 – 0 – 0 – 1 11:7 2:3 1:0 5:2 3:2              
2006/2007 2 – 0 – 0 – 0 – 2 7:7 0:1 2:4 5:2 2:1              
2007/2008 1 – 0 – 0 – 1 – 2 10:13 0:2 5:7 2:3 p. 3:1              
2008/2009 5 – 0 – 0 – 1 – 4 25:22 8:5 2:3 5:2 1:4 1:2 s. n. 3:1 1:2 4:3 3:0 1:3  

Hráli v týmu soupeře

Tomáš Divíšek | Petr Koukal Tomáš Pácal | Radek Matějovský

Vzájemné zápasy

Výpis všech vzájemných utkání Pardubice – Plzeň celkem doma venku

Okénko do extraligové historie

Pardubice – Plzeň Doma Venku CELKEM
Výhry Pardubic 59 29 89
Výhry Plzně 48 20 68
Nerozhodná utkání Pardubice – Plzeň 13 15 28
CELKEM odehraných utkání     185

Zajímavosti ze vzájemné extraligové historie

Zajímavost Hodnota
Nejvyšší výhra Pardubic Plzeň – Pardubice 2:10 (1986/1987)
Nejvyšší výhra Plzně Plzeň – Pardubice 10:4 (1956/1957)
Plzeň – Pardubice 8:2 (1957/1958)
Plzeň – Pardubice 7:1 (1959/1960)
Nejvyšší remíza Pardubice – Plzeň 8:8 (1953/1954)
Nejvíce branek v jednom utkání Pardubice – Plzeň 8:8 (1953/1954)
Nejméně branek v jednom utkání Pardubice – Plzeň 0:0 (1969/1970)
Pardubice – Plzeň 0:0 (2004/2005)
„Celkový“ výsledek Pardubice – Plzeň 641:546
„Průměrný“ výsledek Pardubice – Plzeň 3,48:2,97
Průměrný počet gólů na utkání Pardubice – Plzeň 6,45
Poslední zápas v extralize Pardubice – Plzeň 3:0 (11. března 2009)

Srovnání týmů v základní části

HC Moeller Pardubice   HC Lasselsberger Plzeň
2. (24–5–8–15, 162:149, 90 bodů) Umístění po základní části 7. (24–2–6–20, 160:157, 82 bodů)
1. (17–2–5–2, 95:65, 60 bodů) Umístění doma 10. (14–2–2–8, 90:72, 48 bodů)
7. (7–3–3–13, 67:84, 30 bodů) Umístění venku 3. (10–0–4–12, 70:85, 34 bodů)
162 / 232 / 394 Góly / asistence / body celkem 160 / 230 /390
1786 Střely na branku celkem 1651
56 Góly v přesilovkách 56
3 Góly v oslabení 9
18,42 % Využití přesilových her 18,54 %
360 675 / 6936 Návštěvnost celkem / průměr 301 909 / 5806
237 023 / 9116 Návštěvnost doma 172 128 / 6620
123 652 / 4756 Návštěvnost venku 129 781 / 4992
2,85 Průměr inkasovaných branek 2,96
91,80 % Úspěšnost zásahů brankářů 91,93 %
1 Čistá konta 2
795 Trestné minuty 983
35 Vyšší jak dvouminutové tresty 45
15 Tresty do konce utkání 15
Jan Kolář I (43 kanadských bodů) Nejproduktivnější hráč Tomáš Vlasák (58 kanadských bodů)
Jan Starý (25 branek) Nejlepší střelec Tomáš Vlasák (27 branek)
Jan Kolář I (30 nahrávek) Nejlepší nahrávač Jaroslav Kracík a Tomáš Vlasák (31 nahrávek)
Aleš Píša (94 trestných minut) Nejtrestanější hráč Michal Dvořák (112 trestných minut)
5 zápasů (35.–39. kolo) Nejdelší série vítězství 7 zápasů (48. kolo – 2. předkolo play off)
3 zápasy (celkem čtyřikrát) Nejdelší série porážek 5 zápasů (17.–21. kolo)

Srovnání měst

Pardubice   Plzeň
Pardubický / Pardubice Kraj / okres Plzeňský / Plzeň–město
1295 (Pordoby) Založení města 976 (Starý Plzenec)
Čechy Historická země Čechy
77,71 km2 Výměra 137,65 km2
90 468 Počet obyvatel 170 620
50° 2′ 19″ s. š. Zeměpisná šířka 49° 44′ 53″ s. š.
15° 46′ 45″ v. d. Zeměpisná délka 13° 22′ 27″ v. d.
215–237 m n. m. Nadmořská výška 293–452 m n. m.
530 02 Poštovní směrovací číslo 301 00
73 Základní sídelní jednotky 104
32 Místní části 31
8 Městské obvody 10
Ing. Jaroslav Deml (ODS) Primátor Ing. Pavel Rödl (ODS)
73 Základní sídelní jednotky 104