13.03.2009
(HoH)

Petr Čáslava a Jiří Cetkovský dostali tresty ve hře, v neděli nenastoupí

PLZEŇ — Hokejisté HC Moeller Pardubice nemohou pro nedělní duel s Plzní, který rozhodne o postupujícím do semifinále, počítat se dvěma pilíři sestavy: obráncem Petrem Čáslavou a útočníkem Jiřím Cetkovským. Oba hráči dostali tresty ve hře. Plzeň nemůže do nedělního souboje počítat s Radkem Matějovským, který dostal stejný trest.

„Tresty ve hře dostali tři hráči. Pardubičtí Petr Čáslava a Jiří Cetkovský, z Plzně Radek Matějovský. Trest ve hře znamená automaticky stop na další zápas, čili tito tři hráči určitě nenastoupí v nedělním duelu,“ uvedl generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Pardubicím tak v neděli budou z důvodu udělení trestu ve hře chybět dva hráči, Plzni jeden. „I kdyby disciplinární komise označila verdikt rozhodčích o trestu ve hře za chybný, tak se nic nemění na tom, že hráč nesmí nastoupit v nedělním utkání. Neexistuje opravný mechanismus, trest ve hře a následný stop na jeden zápas nelze zrušit, tak hovoří pravidla Mezinárodní hokejové federace,“ poznamenal Zbyněk Kusý.

„V tuto chvíli nemohu podat bližší komentář, protože bych automaticky dostal pokutu, poněvadž se v den utkání nesmím vyjadřovat k výkonu rozhodčích,“ dodal pardubický manažer.