21.11.2008
Jakub Mezlík, Jan Hrabal

Dorost zaválel, vyhrál vysoko v Jihlavě

JIHLAVA — Vysoké vítězství 8:3 si vezou extraligoví dorostenci HC Pardubice z Jihlavy. Východočeši měli zápas od jeho začátku pod kontrolou a zvítězili počtvrté v řadě. Dva góly hostí vstřelil David Březina

Extraliga dorostu, 21. kolo, pátek 21.11.2008, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

3:8
0:1, 2:3, 1:4
Branky a nahrávky: 37. Pekárek (Zídek), 39. Štěpán (Brabec), 57. Pěška (Brychta) – 3:54 Moučka (Hemský, Škvor), 23:46 Březina (Půhoný), 30:11 Starý (Chaloupka), 33:28 Březina, 42:57 Vlček (Wasserbauer, Starý), 45:45 Lenoch (Hemský), 55:29 Brukner (Jetmar), 58:16 Škvor (Moučka). Rozhodčí: Polák – Blažek, Paulík. Vyloučení: 12:7, navíc Lenoch (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:7, 3:7, 3:8.
Dukla Jihlava: Jiří Šťastný (33:28 Máj) – Pekárek, Hlaveš, Šidlík, Zadražil, Jaroslav Šťastný – Přidal, Matějka, Štěpán – Pěška, Brychta, Zídek – J. Musil, Mikeš, Brabec.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Lenoch, Beneš, Starý, Rychlík, Chaloupka, Škop – Procházka, Hemský, Moučka – Tomín, Wasserbauer, Vlček – Brukner, Chmelař, Jetmar – Zrůst, Půhoný, Březina.

Komentář

Úvodní třetina příliš šancí na jedné či druhé straně nepřinesla, o jediný gól se hosté postarali už ve čtvrté minutě. Za Šťastného dorazil puk z bezprostřední blízkosti Jaroslav Moučka – 0:1.

Nevýraznou první dvacetiminutovku vystřídala gólově bohatá druhá část, která rovněž přinesla řadu vypjatých okamžiků. Pardubičtí dokázali hned dvakrát využít řady vyloučených jihlavských hráčů. Poprvé se při přesilovce pět na čtyři a dalším signalizovaném trestu prosadil David Březina, který přesně trefil horní roh Šťastného branky – 0:2.

Podruhé se při dvojnásobné početní převaze prosadil Ondřej Starý, který vypálil metr za modrou a jihlavskému gólmanovi proletěl puk pod betonem až do branky – 0:3.

Další trefu přidali hosté ve 34. minutě v oslabení. David Březina předvedl téměř stejnou akci, jak při svém prvním gólu a opět poslal puk přesně do růžku – 0:4.

Ihned po obdrženém gólu si domácí kouč Zeman vzal oddechový čas a vystřídal brankáře. Dukle tento impuls pomohl ke zkorigování stavu. Do druhé přestávky se trefili Jakub Pekárek a Jan Štěpán, oba se prosadili zblízka – 2:4.

Třetí část začala Jihlava náporem, další gól přesto vstřelili hosté, z brejku se prosadil Petr Vlček – 2:5. Od té doby už Pardubičtí v pohodě kráčeli za vítězstvím. Další trefy přidali Patrik Lenoch a Filip Brukner – 2:7. Domácí se dočkali ještě jednoho úspěchu v 57. minutě, kdy se trefil Ondřej Pěška, tečku zápasem udělal hostující Jan Škvor o necelé dvě minuty později – 3:8.

Ohlasy po utkání

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Myslím, si, že výsledek je pro nás hodně krutý, ten kdo tady byl a hokeji trochu rozumí, tak viděl, že jsme měli v utkání dobré pasáže, ale pak jsme z brejku dostali zbytečný gól. Po vyhraných zápasech venku, k nimž jsme přistoupili úplně perfektně, to dnes nebylo to pravé ořechové, soupeř potrestal kdejakou naší chybičku. A i když jsme šance měli, góly jsme nedali, naopak jsme lacino inkasovali. Musíme utkání hodit za hlavu, hráči si musejí sáhnout do svědomí, zamyslet se nad tím, co pro výkon týmu udělal, abychom příště byli úspěšnější.“

Jiří Fibiger (HC Pardubice): „Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepší. Přehrávali jsme Jihlavu chytrostí a jednoduchostí, domácí hráli v některých soubojích dost na hraně. Sice se snaží hrát tvrdě, ale nehrají tak chytře. Když Dukla snížila na 2:4, tak jsme klukům v kabině říkali, že musí hrát stejně jak v první třetině, jednoduše, a to se nám vyplatilo a dotáhli jsme zápas do vítězného konce.“