14.11.2008
Jan Hrabal

Je po reprezentační přestávce, Moeller chce bodovat v Mladé Boleslavi

PARDUBICE — Po dvanácti dnech se hokejisté a fanoušci HC Moeller Pardubice mohou těšit na extraligový zápas. V rámci 22. kola naší nejvyšší soutěže zajíždějí Východočeši na led nováčka do Mladé Boleslavi. Moeller by rád vyhrál, pomoci mu může i nejlepší pardubický střelec této sezony Jan Starý.

Otázky před zápasem
  • Zaúřaduje formace Jan Kolář – Petr Koukal – Jan Starý?
  • Projeví se trénink přesilovek na produktivitě v nich?
  • Pohlídají Pardubice útok Richarda Krále?
  • Dorazí do Metrostav Arény více než 4000 diváků?

Pardubičtí hokejisté se i tak v Mladé Boleslavi nepředstaví v kompletním složení. Mimo hru zůstávají útočníci Tomáš Blažek a Radovan Somík. Toho stále trápí naražené rameno. „Není to až tak vážné jako spíše bolestivé. Radovan ale každopádně hrát nebude. Místo něj bude hrát Zdeněk Ondřej,“ nechal se slyšet asistent trenéra HC Moeller Pardubice Jiří Seidl.

Mimo hru je ještě obránce Petr Čáslava. „Ten se vrátil zraněný z Karjala Cupu, snad to nebude nic vážného, ve středu byl na magnetické rezonanci. Snad by od soboty mohl začít šlapat na kole, kdy půjde na led, to zatím ještě nevíme,“ pokračoval kouč Pardubic.

Pardubice budou dnes hrát na sedm obránců. „K Aleši Píšovi se posune Michal Šeda, z Vrchlabí jsme povolali Jaroslava Komu,“ informoval Jiří Seidl. „Budeme se snažit co nejvíce využívat čtvrtý útok, kde budou i kluci z Chrudimi – Tomášové Bláha a Zohorna.“

Během dvanáctidenní přestávky se dal do kupy Jan Starý, jenž stihl v sedmnácti zápasech nastřílet jedenáct gólů. „Honza už s námi trénuje, vypadá hodně nabuzeně, tak snad to prokáže i v utkání,“ pousmál se trenér.

Pauzu využili hokejisté Moelleru k pořádnému odpočinku po jedenadvacetizápasové porci a k nacvičení přesilovek. „Dvoufázově jsme trénovali na ledě a suchu. Bylo to proložené cvičeními na želvách a spinningem. Dále jsme se zaměřili na koordinaci a obratnost,“ přiblížil program posledních dní.

„Nemuseli jsme příliš dobíjet fyzické síly, spíše šlo o to dostat se do pohody a uvolnit se. Proto jsme volili tuto formu přípravy, kde nebylo moc hodin na ledu, ale spíše mimo něj, aby se kluci odreagovali. Fyzická kondice je dobrá, kluci si ji drží,“ pokračoval Jiří Seidl. „První týden jsme se zaměřili na herní činnost jednotlivce a střelbu. V tomto týdnu jsme pracovali na souhře pětek a dost jsme se věnovali přesilovkám.“

Pardubice chtějí v Mladé Boleslavi uspět, tedy vyhrát. Všichni ale ví, že to bude velice obtížné. Středočeši by rádi navázali na výhru z Tipsport Hockey Cupu, kdy doma porazili Moeller 5:2. V prvním vzájemném extraligovém klání se radovali Východočeši ze zatím nejvyšší výhry v této sezoně 5:0.

„Mladá Boleslav v utkání o prázdninách hrála moc dobře, ale my se spíše budeme vracet k domácímu utkání, kdy jsme vyhráli 5:0, ale do poslední chvíle to bylo na vážkách. Z toho se budeme odrážet. Důležité bude pohlídat Králův útok, který je nebezpečný v přesilovkách,“ dodal Jiří Seidl.

Aktuálně z mladoboleslavské kabiny

Nováček z Mladé Boleslavi přivítá Pardubice a bude se snažit Moelleru oplatit porážku 0:5 z východu Čech z konce září. Pro Bruslařský klub to byla nejvýraznější prohra v extralize, naopak pro Pardubice nejvyšší vítězství.

„U nich jsme odehráli velice špatné utkání, rozhodně v tomhle směru máme co napravovat, Doufáme, že se nám to doma povede podstatně lépe,“ prohlásil asistent trenéra Leo Gudas.

Kádr během reprezentační přestávky opustil útočník Martin Štrba, naopak přišel forvard Aleš Padělek a na zkoušku ruský obránce Denis Kazjonov.

Zápas v této sezoně

9. kolo, neděle 28. září 2008:
HC MOELLER PARDUBICE – BK MLADÁ BOLESLAV 5:0 (1:0, 1:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 17:47 Koukal (Starý, Kolář), 22:28 Koukal (Starý, Kolář), 41:57 Kolář (Koukal, Havíř), 47:57 Divíšek (Snopek, Pucher), 50:30 Pucher (Tvrdík, Píša). Rozhodčí: Homola – Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 7582. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 5:0.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Snopek, Štrbák, Píša, Čáslava, Koma, Havíř, Zukal, Šeda – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Tvrdík, Pucher, Somík – Kolář, Koukal, Starý – Ondřej, Blažek, Rákos. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.
BK Mladá Boleslav: Chábera (50:30 Šindelář) – Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Posmyk, Brňák, Holub, Schnabel – Nouza, Král, Handlovský – Kubeš, Benda, Tomas – Barinka, Boháč, Čech – Štrba, Sýkora, Eiselt. Trenéři: Jiří Šejba a Leo Gudas.

Sestavy z minulého kola

Chábera – Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Schnabel, Bauer, Jindra – Nouza, Král, Handlovský – Tomas, Benda, Štrba – Barinka, Rod, Boháč – Kubeš, Sýkora, Eiselt.
Lašák – Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř – Cetkovský, Pucher, Ondřej – Tvrdík, Divíšek, Pivko – Kolář, Koukal, Rákos – Bláha, Semorád, Zohorna.

Představení soupeře

BK Mladá BoleslavOficiální název klubu: BK Mladá Boleslav a. s.
Adresa: BK Mladá Boleslav a. s., Na Vinici 31, 293 01 Mladá Boleslav

Internetové stránky: www.bkboleslav.cz
E-mail: info@bkboleslav.cz
Telefon, fax: 326 748 169, 326 734 037

Rok založení klubu: 1908
Klubové barvy: zelená a bílá
Kapacita stadionu: 4100 míst
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: od roku 1936 do roku 1938
Názvy klubu: 1908 – BK Mladá Boleslav, 1927 – Mladoboleslavský SK, 1939 – BK Mladá Boleslav, 1948 – Sokol BK Mladá Boleslav, 1966 – Auto Škoda Mladá Boleslav, 2000 – HC Mladá Boleslav, 2004 – BK Mladá Boleslav

Předseda představenstva: Jan Plachý
Generální manažer: Cyril Suk

Trenér: Jiří Šejba
Asistent trenéra: Leo Gudas

Poslední zápasy v extralize

Sezona Bilance Skóre Základní části Play off
2008/2009 1 – 0 – 0 – 0 – 0 5:0 5:0                    

Hráli v týmu soupeře

Martin Růžička Richard Bauer | Marek Posmyk | Richard Král

Vzájemné zápasy

Výpis všech vzájemných utkání Pardubice – Mladá Boleslav celkem doma venku

Okénko do extraligové historie

Pardubice – Mladá Boleslav Doma Venku CELKEM
Výhry Pardubic 1 0 1
Výhry Mladé Boleslavi 0 0 0
Nerozhodná utkání Pardubice – Mladá Boleslav 0 0 0
CELKEM odehraných utkání     1

Zajímavosti ze vzájemné extraligové historie

Zajímavost Hodnota
Nejvyšší výhra Pardubic Pardubice – Mladá Boleslav 5:0 (2008/2009)
Nejvyšší výhra Mladé Boleslavi
Nejvyšší remíza
Nejvíce branek v jednom utkání Pardubice – Mladá Boleslav 5:0 (2008/2009)
Nejméně branek v jednom utkání Pardubice – Mladá Boleslav 5:0 (2008/2009)
„Celkový“ výsledek Pardubice – Mladá Boleslav 5:0
„Průměrný“ výsledek Pardubice – Mladá Boleslav 5,00:0,00
Průměrný počet gólů na utkání Pardubice – Mladá Boleslav 5,00
Poslední zápas v extralize Pardubice – Mladá Boleslav 5:0 (28. září 2008)