11.11.2008
Jan Hrabal

Finalisté jsou známi! Rozhodněte o vítězném návrhu masky Jána Lašáka

PARDUBICE — Více než 120 návrhů nové masky pro Jána Lašáka se sešlo v originální akci, kterou uspořádala brankářská jednička HC Moeller Pardubice. Ján Lašák nakonec vybral čtyři finalisty, kteří se utkají v hlasování fanoušků o konečné vítězství. Výherce dostane tutéž repliku, která nebude určena pro sportovní účely.

„Výběr byl velmi složitý, konzultoval jsem to i s výrobcem masky. Nakonec jsme se shodli. Hodně jsem dal na první dojem a na představě, jak to poté bude vypadat,“ říká brankář HC Moeller Pardubice.

„Na papíře totiž taková maska může vypadat jinak než při samotném zhotovení. Musel jsem zohlednit i barvu našich dresů, aby to celé pěkně zapadalo. Každý má nějaký vkus, možná se někomu nebude můj konečný výběr líbit, ale nakonec jsem vybral tuto čtveřici,“ pokračuje Ján Lašák.

O konečném vítězi rozhodnou sami fanoušci. Napravo běží do neděle 16. listopadu 2008 anketa, kam mohou lidé hlasovat. „Kdo získá nejvíce hlasů, vyhraje,“ oznamuje Ján Lašák.

Ten nepočítal, že se jeho charitativní akce setká s tak velkým ohlasem. Výtěžek z aukčního prodeje této masky po odchytání extraligového zápasu (více podrobností naleznete v tomto článku) totiž věnuje na charitativní účely.

„Jsem velmi nadšený, že to takto dopadlo, nakonec se sešlo přes 120 návrhů. Některým bude velmi líto, že se nedostali do finále, určitě si s tím dali spoustu práce. Protože si všech zaslaných návrhů vážím, tak jim jako dárek dám dvě vstupenky na extraligové utkání,“ říká.

„Vybereme zápas a lidi, kteří mi poslali své návrhy vyrozumíme e-mailem. Všichni dostanou po dvou lístcích do společného sektoru, každý si vstupenky vyzvedne před zápasem, bude je mít v obálce připravené. Podrobnosti budou v e-mailu,“ informuje.

„Vůbec jsem nečekal, že o tuto akci bude panovat až tak veliký zájem. Určitě v podobných věcech budu pokračovat, mám radost z toho, s jakým se setkaly ohlasem,“ dodává Ján Lašák.

Finálové návrhy nové masky Jána Lašáka

Návrh č. 1

maskaAutor: Radek Krejsa

Návrh č. 2

maskaAutor: Ondřej Kvašňovský

Návrh č. 3

maskaAutor: Tomáš Tvarožník

Návrh č. 4

maskaAutor: Martin Michl