30.09.2008
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Vladimír Martinec dostal dres, dá jej do dražby

PARDUBICE — Zajímavou akci pro fanoušky pardubického hokeje připravil bývalý vynikající hráč Vladimír Martinec. Ten při utkání s Třincem před týdnem obdržel od pardubického hokejového klubu v rámci Memory programu dres s číslem 13 na památku. A ten se rozhodl poskytnout do charitativní aukce na internetu. Jejím cílem je vybrat co nejvíce finančních prostředků na charitativní účelů.

» » » PŘÍMÝ VSTUP DO AUKCE « « «

„Dresů mám dost, tak jsem si řekl, že by stálo za to, kdybychom udělali někomu radost a tento, co jsem nedávno obdržel, věnoval do nějaké zajímavé aukce,“ nechal se slyšet legendární kanonýr Tesly Pardubice.

„Proto jsem se rozhodl poskytnout dres do internetové dražby. Snad někomu pomůže a přineseme to nějaký užitek,“ pokračoval Vladimír Martinec, sportovní ředitel HC Moeller Pardubice. „Pro internet jsem se rozhodl proto, že takto bude nejdostupnější pro co nejvíce lidí.“

Jeden z nejlepších hráčů v historii československého hokeje se tak rozhodl po rodinné debatě. „Před zápasem s Třincem jsme seděli doma s manželkou a říkali jsme si, že bychom mohli něco takového udělat. Společně jsme se tak rychle rozhodli, snad to udělá někomu radost,“ prohlásil člen Klubu ligových kanonýrů se 498 vstřelenými brankami.

Dres Vladimíra MartinceTento dres Vladimír Martinec podepíše a věnuje vítězi zajímavé aukce.

Vyvolávací cenu stanovil Vladimír Martinec na 2000 korun. „Věřím, že se najde dost zájemců. Veškerý výtěžek půjde na charitativní účely, peníze dám pravděpodobně do pardubické nemocnice,“ pronesl Vladimír Martinec. „Absolutně netuším, na kolik se cena takového dresu může vyšplhat. Snad to bude co nejvíce, aby to stálo za to.“

„Veškeré podrobnosti budou aktualizovány na oficiálních internetových stránkách HC Moeller Pardubice – www.hcpce.cz. Na posledním domácím utkání před reprezentační přestávkou na Karjala Cup, tedy s pražskou Spartou, dres předáme tomu, kdo jej vyhraje. Vítěze navíc pozveme na večeři se mnou. Věřím, že se tato akce setká s pozitivním ohlasem a lidé tak pomohou dobré věci,“ uzavřel Vladimír Martinec.